Kindle 4 - nowicjusz i problemy techniczne?
Cześć!
Jestem nowym użytkownikiem forum. Mam nadzieję, że wątek w dobrym miejscu
Taka sytuacja:
Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z czytnikiem Kindle 4. Jest to zakup z drugiej ręki przez Allegro. To moje pierwsze zetknięcie z czytnikiem e-booków i właściwie z firmą Amazon także, dlatego zwracam się do Was o pomoc.
Trzy godziny temu:
Podłączyłem go do komputera i chyba się ładuje (świeci się pomarańczowa dioda).
Tutaj pierwsze pytanie - czy jak się naładuje - dioda zgaśnie albo zmieni kolor?
Kolejna sprawa - na ekranie nic się nie pojawiło gdy podłączyłem czytnik (cały czas jest szary chociaż w pewnym momencie mignął na czarno na ułamek sekundy nie długo po podłączeniu).
Czyżby był wadliwy? Czy może tak rozładowany i dawno nie "widział" gniazdka?
Po 45 minutach ładowania znowu coś mignęło i nagle na ekranie pojawiła się grafika z baterią i kablem USB (załączam zdjęcie). Czy to dobry znak?
Musiałem wyjść z domu i wyłączyć PC, więc podłączyłem go do gniazdka, w tym momencie pojawił się ekran z drzewem i pasek ładowania. Doszedł do około 80%.
Wróciłem do domu po trzech godzinach i tak ten pasek ładowania "wisiał" dalej na 80%. Zrobiłem reset (trzymanie przycisku POWER przez 45 sekund), znowu pojawił się ekran z drzewem ale tym razem pasek ładowania nie doszedł nawet do połowy. I teraz za każdym razem jak robię reset tak jest (załączam zdjęcie).
http://zapodaj.net/5f264e4d56790.jpg.htmlDa się go jeszcze uratować?
Proszę o pomoc i pozdrawiam.