Cześć
Posiadam od niedawna czytnik - Kindle Touch 3G. Zarejestrowałem się na forum, ponieważ mam kilka pytań i mam nadzieję uzyskać pomoc
1. Czy da się wgrać spolszczenie (menu etc.) ?
2. Czy istnieje jakaś możliwość wyłączenia reklam ?
3. Czy warto wgrać jailbreak ? Co On daje ? Niedawno czytałem o tym (prawdopodobnie na tym forum), ale nie wiem, czy jest mod dla mojego modelu, a teraz już nie mogę znaleźć tych tutoriali.
4. Dlaczego nie mam okładek ? Wrzucam pliki w formacie *mobi i jestem pewien, że są z okładkami, ale mój czytnik ich nie widzi i wyświetla tylko tytuł książki.
5. Czasami lubię poczytać gazetę. Niestety mam z tym problem, ponieważ widać czarne pasy, które zasłaniają tekst. Plik nie jest uszkodzony, bo na komputerze i telefonie wyświetla się normalnie. Wrzucam sobie w formacie *pdf, a nawet konwertowałem do *epub i *mobi, ale za każdym razem jest tak samo. Czy jest jakiś sposób, aby się tego pozbyć ?
W miarę możliwości i chęci proszę o odpowiedzi, albo chociaż linki do odpowiedzi.
Zdaję sobie sprawę, że pytania zapewne są banalne, lecz dla mnie czytnik jest nowością i jest bardzo specyficzny - nie potrafię na razie dotrzeć do ich świata.