Teraz jest 24 lis 2024 7:39:30

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 93  Następna strona
Aktualnie czytane 
Autor Wiadomość
Admin

eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
Skończyłem wreszcie Krzywą Sweetmana - naciągane, naciągane i jeszcze raz bohaterowie o zbyt wielkim szczęściu. Teraz, po raz kolejny, bo zapomniałem, a już z biblioteki pożyczyłem i nie chce mi się odnosić, Na zachód od Edenu Harrego Harrisona (a po tym pewnie dwa następne tomy trylogii). Heh, to Mówca umarłych sobie poczeka...

Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.

05 mar 2008 22:25:38
Zobacz profil WWW
Użytkownik

...to jak w końcu sięgniesz po "Mówcę.." to wkurzysz się że nie przeczytałeś go wcześniej ;)
Skończyłem dziś "Bullterrier yearbook 2007/08" -takie małe zboczenie :)
Biorę się w końcu za "Pies który kochał zbyt mocno" Nicholasa Dodmana

Obrazek

06 mar 2008 1:01:12
Użytkownik

06 mar 2008 8:39:03
Ja aktualnie czytam Kinga "Cykl mroczna WIeża"

06 mar 2008 13:37:53
Użytkownik

Teraz czytam "Nefrytowy różaniec" Akunina na zmianę z "Domem dusz " Isabel Allende. Ta druga książeczka niezła, ale troszkę mnie denerwuje, bo autorka jakby "leci" Marquezem. A w ogóle z tego co tu czytam, to nie ma fanów literatury iberoamerykańskiej...

06 mar 2008 15:31:31
Mod

No, ja kończę po raz drugi sagę o wiedźminie i właśnie skończyłem fragment opisujący bitwę po Brenno! Dla mnie absolutne mistrzostwo świata! Do tej pory nikt - ani nigdy wcześniej - tak wspaniale, z taką fantazja i polotem nie opisał starcia! Nawet Tolkien! Wciąga, jak bagno, co tego marszałka Coohe... coś tam... Wzrusza i bawi (słowa marszałka cytowane przez Jarre'a a potem jego własne, wybaczcie że zacytuję: "...nie ma którędy spierdalać..." :) ). Ostatnie akapity o przyszłości Jarre'a, Rusty'ego, Shani, Marti i Ioli - kurcze, prawie się rozpłakałem :)

Sapkowski wielkim pisarzem jest, taka jego mać! :)

Gregory Benford - "Zagrożenie Fundacji"

Cytuj:
"Out in the oceans of sand
I saw the future
Of a golden land
Below the plains
I've been meeting my fate
I stood the test
The universe
In the palm of my hand
Oh, am I blessed
Or cursed "

Savage Circus "Legend of Leto II"

06 mar 2008 15:53:24
Użytkownik

Ja jak zwykle literatura piekna "Dom Tysiaca latarni Viktorii Holt i w przerwach na jedzenie "Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy?"

06 mar 2008 16:01:08
Mod

"Dlaczego mezczyzni kochaja zołzy?"

Podoba mi się ten tytuł... Może byś mi trochę przybliżyła, o co w tym chodzi? To jakiś poradnik, czy coś? ;)

Cytuj:
I saw the future
Of a golden land
Below the plains
I stood the test
The universe
In the palm of my hand
Oh, am I blessed
Or cursed "

06 mar 2008 16:09:50
Użytkownik

@ muaddib2 - ja tez mam syndrom Sapkowskiego, co jakis czas musze przeczytac pare rozdzialow, uzaleznilam sie ;P
hmmm......."Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy?" to quasi - psychologiczny poradnik dla kobiet, jeden z miliarda pod haslem - jak zrozumiec zwierze pod tytulem mezczyzna. Pozyczylam od kolezanki, prawie przeczytalam polowe, obrazila sie kiedy oddajac powiedzialam ze to nie tylko nudne, ale tez bez sensu. Milosniczki tej literatury moga mnie teraz ukamienowac :twisted: ale jesli ktos potrzebuje poradnika zeby zrozumiec prawdy w stylu: "kiedy facet mowi ze jest glodny - znaczy ze mysli o jedzeniu, a nie o tym ze jestes za gruba", - to przepraszam, ja juz pojde.
No ale moje kolezanki mowia ze mysle jak facet. Mozliwe.

A, zapomnialam o glownym watku- czytam wlasnie i smieje sie przy "New Europe" - zapiski z podrozy Michaela Palina po Europie Wschodniej. Wlasnie skonczylam "Szkarlatny platek i bialy", i polecam - wiktorianski Londyn i swiat lokalnych Cor Koryntu troche w klimacie a la Sweeney Todd.

06 mar 2008 17:21:20
obecnie zaczełem czytać cykl Roboty Asimova Isaaca

06 mar 2008 17:33:13
Obecnie czytam książke Johna Ringo - Piesn przed bitwa. Trudno mi narazie coś o niej napisać bo przeczytałem tylko kilka pierwszych rozdziałów. Mam tylko nadzieję że akcja się rozwinie.

06 mar 2008 18:26:18
Mod

A, zapomnialam o glownym watku- czytam wlasnie i smieje sie przy "New Europe" - zapiski z podrozy Michaela Palina po Europie Wschodniej.

A to po polsku masz? Palin... uwielbiam tego gościa! :D

Oooo... będzie film z tego! I nawet w Polszy był! :D

Cytuj:
I saw the future
Of a golden land
Below the plains
I stood the test
The universe
In the palm of my hand
Oh, am I blessed
Or cursed "

06 mar 2008 18:53:46
Użytkownik

Dość dużo już tu wiadomości, pewnie autor tego tematu pewnie przeczytał książkę którą podał na początku :)
Ale postanowiłem dołączyć swoją wypowiedź. Ja obecnie czytam Stephena Ambrose "Kompania Braci" i polecam. Powiedzmy że polecam pierwsze 3 rozdziały bo tylko tyle na razie przeczytałem ale czyta się naprawdę miło.

06 mar 2008 19:12:34
Użytkownik

Obecnie męczę Geografię fizyczną świata profesora Makowskiego. Polecam tyyylko zapaleńcom. Natomiast z książek innych to coś co wpadło mi w ręce przypadkiem - Eryk Algo, "Nowy gracz". Wciągnęła mnie. No i ma zasadniczą zaletę - część akcjo toczy się koło mojego domu :)

07 mar 2008 1:08:30
Użytkownik

Właśnie jeestem na ostatnich stronach książki "Pojutrze" Allana Folsoma. Polecam miłośnikom trillerów. Autor nawiązuje do najlepszych tradycji Forsytha i Ludluma. Globalny spisek sięgający korzeniami czasów upadku Trzeciej Rzeszy i szybka akcja sprawiają, że trudno się oderwać od kart tej powieści. Piszę "kart" bo jak rzadko ostatnimi czasy mam tę książkę papierową.

Adam

07 mar 2008 9:38:19
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1387 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 93  Następna strona