Witam od pewnego czasu mam problem ze ściąganiem książek na czytnik - onyx x60. Zwykle robię to przez program Adobe, ale ostatnio nie jest to możliwe. Po podłączeniu czytnika program Adobe natychmiast się zacina a czytnik zaraz rozłącza. Nie wiem co robić i strasznie mnie to irytuje. Czy ktoś miał taki problem i wie jak mi pomóc?
Programem Adobe przenoś tylko pliki zabezpieczone DRM jeśli takie masz. Nie spotkałem się z takim problemem, ale może wyrejestrowanie i ponowna rejestracja czytnika w programie Adobe by pomogła ? Warto też przeskanować pamięć czytnika pod kątem ewentualnych błędów w strukturze plików. Pod Windows robi się to tak samo jak z każdym pendrivem (właściwości - narzędzia).
eCzytnik: M92
Re: problem ze ściąganiem książek
u mnie na rozłączanie czytnika pomogło stosowanie podwójnego kabla z USB, stabilizował go "energetycznie" - podejrzewam że to w moim przypadku była kwestia niskiego poziomu baterii
eCzytnik: Kindle Paperwhite
Re: problem ze ściąganiem książek
A60 pobiera ponadnormatywne ilości energii przez USB (powyżej 2.5W). Jeden komputer to wytrzymuje, inny zgłasza błąd i dołącza USB. U mnie też pomagał podwójny kabel.