Re: [Tutorial] Wysyłka na Kindle za pomocą Calibre (bez kabl
Podstawowa rzecz - olać Gmaila. Wysyłka przez jego serwery trwa 5 razy dłużej ze względu na jakieś filtry antyspamowe. Tam wysłanie zajmowało ok 5 min jednej książki, z maila na o2 zajmuje już "tylko" minutę.
Dołączył(a): 13 sty 2011 15:50:22 Posty: 294 Lokalizacja: Warszawa
eCzytnik: Kindle Keyboard i PaperWhite
Ja nie wysyłam z Calibre. Po konwersji robię robię w Calibre prawy klik myszą na książce "Otwórz folder zawierający" potem znowu prawy klik na pliku i wysyłam przez zainstalowany w systemie "Send to Kindle"
Gmail odpadł (gazeta to też Gmail) , akurat wtedy O2 zmieniało coś w serwerach i znudziło mi się ciągłe przestawianie w Calibre. I tak zostało.
eCzytnik: Wszystkie nowe Kindle :)
wujo444 napisał(a):
Podstawowa rzecz - olać Gmaila. Wysyłka przez jego serwery trwa 5 razy dłużej ze względu na jakieś filtry antyspamowe. Tam wysłanie zajmowało ok 5 min jednej książki, z maila na o2 zajmuje już "tylko" minutę.
Ciekawa sprawa. Do tej pory czasami zauważałem, że wysyłka czasami trwa krócej, czasami dłużej... ale bardziej zwalałem winę na to, że być może Amazon coś wolniej akurat robi.
_________________ Najsympatyczniejszy blog o czytnikach Kindle: http://eKundelek.pl
Calibre ma zaprogramowane opóźnienie w wysyłaniu kolejnych maili ustawione na 301 sekund, wystarczy wejść w ustawienia/parametry/opóźnienie przy wysyłaniu maili i ustawić krótszy czas