Mam czytnik Prestigio PER5162BEN i podczas aktywacji mimo że pojawia się napis Urządzenie zostało aktywowane" w ustawieniach dalej mam "Nonactivated". Co mam zrobić by go wreszcie aktywować.
Druga sprawa. Skąd mogę wziąć i jak zainstalować słownik do czytnika.
Co do słowników należy pliki w formacie dict lub stardict wrzucić do folderu dict na czytniku (jeśli takiego nie ma to trzeba go utworzyć) i zrestartować czytnik.
Wiem. robię tak Włączam wi-fi daje aktywuj DRM (wpisuje swój login i hasło) Pojawia się komunikat o pomyślnej aktywacji. Jednak mimo to nadal mam ustawione na nieaktywowane.
A sprawdzałeś na jakimś pliku zabezpieczonym Adobe DRM czy da się otworzyć? Jako id trzeba wpisać adres email podany na stronie Adobe. Wiem, że temat jak aktywować nie jest omówiony w instrukcji. Ja robiłem to tylko raz, tylko po to by sprawdzić, czy działa, bo bezpieczniej jest usuwać DRM.
Co do słownika to jest niestety niezbyt przyjemny w obsłudze i dość często się zamykał.
Też kiedyś miałem podobną sytuację z jakąś książką kupioną w woblinku (było widać tylko tytuły rozdziałów), ale wtedy udostępniali dodatkowo format mobi.