Tak jak w temacie. Mam książkę w formacie .mobi i gdy kopiuje na mojego Kindla ona jako jedyna ma inną czcionkę. Szukałem w calibre opcji usunięcia tych czcionek ale nie znalazłem. Jak to zrobić, albo jak w ostateczności zamienić ją na czcionkę Kindla (nie wiem jak się nazywa).
Hmm, nie jestem pewien czy jest taka opcja, ale spróbuj zmienić czcionkę, czy odznaczyć opcję "Use Publisher Fonts" (lub coś podobnego) podczas czytania tej książki ;>
eCzytnik: KindlePaperwhite
Re: Jak usunąć osadzone czcionki?
Wejdź w menu, change font, publisher font - off Korzystam z paperwhite ale bodaj taka była ścieżka włączenia/wyłączenia wbudowanych czcionek w Classicu
1. To co jest na screenie to akurat jest normalna czcionka bo nie miałem do zdjęcia wgranej innej książki 2. Nie, niestety wybranie regular nic nie daje
02 wrz 2013 21:02:17
Khouri
Re: Jak usunąć osadzone czcionki?
Spróbuj skonwertować na epub i zaznacz żeby nie osadzał fontów. Potem skonwertuj z powrotem na mobi z tymi samymi ustawieniami (bez fontów) i zobacz czy działa.
Drugi sposób - konwertuj na epub, otówrz epuba sigilem i pousuwaj zawartość folderu fonts, jeśli znasz kody css usuń z pliku .css informację o konkretnych fontach.