Mały notatnik z epapierem
Szukam urządzenia z epapierem, które będzie mi służyć jako kieszonkowy notes - coś gdzie będę mógł szybko odręcznie (nie klawiaturą) zapisać kilka słów, a potem do tego wrócić. Przepraszam niezainteresowanych, ale chyba nie ma w internecie lepszego miejsca, żeby zadać to pytanie związane z epapierem mimo, że to dział o czytnikach, a nie notesach. Przejrzałem historię forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości.
W skrócie chodzi o możliwości notowania jak w telefonie Samsung Note, ale z epapierem - czyli niewielki rozmiar, niezawodne i wygodne rejestrowanie pisania odręcznego i zmieniania stron notatnika. Nie wymagam OCR - wystarczy, że sam będę w stanie odczytać co napisałem
Wiem, że powstały prototypy przystawki z epapierem do Note, ale obecnie są wciąż niedostępne, a sam telefon jest koszmarnie drogi.
Niestety z moich długich poszukiwań wynika, że żadne współczesne urządzenie nie spełnia tych warunków, albo dotykowy ekran bez możliwości wygodnego pisania ręcznego (np. Kobo Mini), albo ogromny rozmiar (np. Onyx M92). Na mojej liście zostały tylko historyczne czytniki:
Hanvon 518,
Sony PRS-350 czy
iriver cover story...
Czy ktoś z Forumowiczów wie może o jakichś innych alternatywach, ewentualnie ma doświadczenie który z wyżej wymienionych reliktów najlepiej sprawdzi się jako notes?
A może ktoś znalazł sposób jak zmusić wyświetlacze IR do słuchania jakiegoś rysika? Jak dotąd najlepiej sprawdzały... patyczki do uszu, ale i tak gubią linie przy szybkim pisaniu...