Jestem "świerzak" dlatego chciałbym się przywitać. Sie macie ludzie. Dopadła mnie potrzeba nabycia czytnika. Po godzinie serfowania, wiem jaki ma być mój czytnik. 1. e-papier 2. podświetlenie 3. 10" 4. wi-fi lub 3G 5. przeglądarka 6. możliwość robienia notatek, zaznaczanie 7. słownik Znalazłem 2 , jednak bez podświetlenia (na którym mi zależy). Czy są na rynku czytniki które spełniają moje warunki? Czy są w zapowiedziach producentów?
Na chwilę obecną jest straszna posucha na rynku czytnikow ok. 10 calowych. Od czasów Ectaco Jetbook Color nie przypominam sobie, by coś ukazało się w tym rozmiarze Obecnie największym czytnikiem z podświetleniem jest 8-calowy Pocketbook Color. Czytnik z eInk do robienia notatek to się nie nadaje, najwyżej do zanotowania czegoś od czas do czasu.
Tyle że Pocketbook Color (oraz Onyx który niedługo wyjdzie) ma rozdzielczość 800x600 czyli taką jak czytniki 6" - z podświetleniem obecnie największy jest Kobo Aura HD (6,8"), ale nie wiem jak tam z notatkami.
Mogę się mylić, ale różne modele Kobo mają dość podobne oprogramowanie. Więc duża szansa, że w Aurze jest jak w Mini. W recenzji Kobo Mini możesz zobaczyć jak wygląda dodawanie notatek do zaznaczonego słowa http://cyfranek.booklikes.com/post/1594 ... nych-cz-ii. Zdjęcie jest podpisane "Kobo Mini - dodawanie notatki".
Aura to prawie to, jednak 10" to dla mnie priorytet. Duuużo będę pracował na PDF. Dlatego poczekam do października może wyjdzie coś nowego. Czy znacie strony gdzie piszą o zapowiedziach nowych czytników?