450 zł, szybkość działania, słownik ang->pol / ang -> ang
Witam,
Mam do wydania koło 450 zł na czytnik. Wiem że to nie jest wielka kwota, ale zawsze jakaś
. Chciałbym nabyć słownik, który:
a) działa szybko
b) posiada słownik anielsko-> polski, bądź może z takim współpracować. Przeglądając forum domyśliłem się, że mniej więcej każdy potrafi, ale wolę się upewnić że w czytniku który kupie, jak pacnę słowo po angielsku, to mi pokaże jego tłumaczenie/znaczenie
.
c) najlepiej ekran dotykowy - patrz: opisane w punkcie wyżej pacanie słów.
Trochę przeglądałem różnorakie oferty w sklepach i na allegro i generalnie jest parę ciekawych modeli:
a. Kindle 5 (classic?): zaleta: dobry support, gwarancja, szybkość działania. Wady: brak wsparcia dla epubów, oraz brak ekranu dotykowego
b. Onyx A62s: zalety: tani
. Ekran na rysik. wady: z tego co widziałem na youtube działa iście kosmicznie szybko
c. Nook Simple Touch: zalety: dotykowy ekran, szybkość działania, można zrootować. Wady: brak gwarancji producenta, a ze sprzedawcą to różnie bywa.
d. Pocketbook 613: zalety: tani... wady: ani dotyku, ani prędkości
Generalnie moim faworytem jest Nook. Ale mam do was więc jedno pytanie: Czy takie czytniki często się psują?
PS. Tak, powinno być "słownik angielsko->polski", ale ta literówka była tak urocza, że postanowiłem ją zostawić