Re: PB 622 - usuwanie linków z Najnowszych Wydarzeń
Nie ma problemu - oto zrzuty ekranu ...
1) Tak wygląda domyślny temat po aktualizacji:
Mnie osobiście się nie podoba, szczególnie że brakuje "ulubionych" a pojawiła się księgarnia. Dlatego też zmienilem temat na jedyny jaki jest teraz przystosowany do wersji 4.0 - crystal.
Jak widać na górze doszło menu z którego wybiera się co się ma pojawić na liście nowości.
2) Z listy nowości można usuwać elementy (ale nie dotyczy to wpisów typu "+761 nowe książki" - owszem menu się pojawia, mozna wybrać opcję kasowania ale element jak był tak jest):
3) Otwarta książka z rozwiniętym menu górnym:
Moim zdaniem dostęp do kluczowych opcji jest lepszy. Ta dziwna ikonka tuż poniżej menu to link do jakichś-tam portali społecznościowych (np. aby ocenić książkę). Jako, że jestem "społecznościowy inaczej" to chętnie bym się tej opcji pozbył raz i na zawsze
Istotna jest też ikonka menu w lewym dolnym rogu ekranu - po jej tapnieciu przechodzimy do ...
4) ... ekranu spisu treści, zakładek i notatek
Wygląda to dość przejrzyście i wygodnie.
5) Przytrzymanie palca na jakimś słowie w tekście wywołuje następujące menu:
Jak widać można z niego wybrać kilka akcji, w tym słownik ...
6) ... który w akcji wygląda teraz tak:
Podsumowując: moim zdaniem interfejs uległ poprawie - kilka braków, które rzuciły mi się w oczy zaraz po kupnie zostało poprawionych. Kilka niestety zostało, np. klopoty z polskimi czcionkami w tytułach i nazwiskach (dla przykładu "Boy-Żeleński" widoczny jest jako "Boy-eleski" - nie wiem jeszcze czy to problem "epubów" czy czytnika) czy też sprawa obsługi (a raczej braku obsługi) profili.
Jak już wspomniałem w innym poście ucierpiała też trochę szybkość działania, choć jakichś dokładnych pomiarów "przed" i "po" nie prowadziłem. Jest też możliwe, że w ostatecznej wersji oprogramowanie bedzie troszkę szybsze - oby