Problem z ekranem wyłączenia na PB622
Problem jest pewnie znany niektórym z forumowiczów: przy wyłączaniu czytnika, ten zamiast wyświetlić ekran spoczynkowy (wyłączenia) wyświetla ostatni ekran jaki był widoczny - czasem nawet z klepsydrą
Wygląda to tak jakby czytnik się zawiesił, ale po wciśnięciu włącznika wszystko startuje jak należy. Po przeczyszczeniu czytnika wszystko zaczyna działać jak należy, ale po jakimś czasie problem wraca.
Badając to zjawisko (nie przeszkadza w działaniu, ale trochę irytuje) stwierdziłem, że jest ono związane z informacjami o czytanej książce: na której stronie jesteśmy, itp. Informacje te są trzymane w katalogu system/status/books (o ile dobrze pamiętam) - każda czytana książka ma tam swój wpis (najczęściej dwa pliki postaci <nazwa_pliku_z_książką>.af0 oraz <nazwa_pliku_z_książką>.afp) i najwyraźniej coś jest nie tak z tymi wpisami dla pewnych ksiązek. Skąd to wiem - otóż wykasowanie tych wpisów "uzdrawia" czytnik, ale wystarczy otworzyć problematyczną książkę do czytania a sytuacja wraca do "normy", czyli psuje zachowanie czytnika. Aha, książka była otwierana w FBReaderze.
To tyle na temat mojego "śledztwa" - będę sprawdzanie kontynuował, ale póki co wolę czytać
Tak czy inaczej: może macie jakieś swoje przemyślenia/odkrycia na temat tego problemu?