Pocketbook 614 - głośny prawy klawisz i zacięcia działania
Witam,
Odebrałem wczoraj swój pierwszy czytnik.
Zdecydowałem się po okazyjnej cenie na nowy Pocketbook 614 basic 2.
Chciałbym się podzielić z dwoma spostrzeżeniami i dowiedzieć się czy to jest normalne czy oddać go na gwarancję/rękojmie.
1) przycisk zmiany strony na prawo od środkowego zielonego klawisza działa dużo głośniej (wydaje odgłos głośnego KLIK - jak nie wytłumiony źle spasowany uginający się plastik - coś jak nakrętka frugo ;p) niż ten po lewej stronie - niby nic wielkiego ale denerwuje mnie to przy przewijaniu strony do przodu.
2) Zauważyłem czasami że przy zmianie ustawień, i ogólnie obsłudze urządzenia poprzez środkowy zestaw przycisków jakby czytnik się wieszał i nie reagował. Ciężko to wyjaśnić ale dam przykład:
Mam otwartego PDF'a, wciskam środkowy przycisk, wchodzę do ustawień wyświetlania, wybieram inne ustawienie niż aktualne, naciskam przycisk, nic się nie dzieje, czekam chwile, nadal nic się nie dzieje, naciskam jakikolwiek przycisk, nagle robią się dwie rzeczy jedna po drugiej. To co powinno się zdarzyć za pierwszym przyciśnięciem i zaraz po tym funkcja uruchamiana drugim przyciśnięciem. Albo naciskam przewrócenie strony do przodu, nic się nie dzieje, naciskam znów przerzucenie strony i przerzucają się dwie naraz.
Zbyt dużo sie wczoraj nie bawiłem ale wydaje mi się, że problem nr 2 występował jedynie przy plikach typu PDF i może to po prostu zawieszenie systemu z powodu zbyt dużego pliku.
Czy powinienem z tymi problemami udać się do serwisu czy to normalne działanie przycisku i oprogramowania.
Poza tym czytnik uważam za świetny zakup i chce go mieć działającego