Zmiana czcionki, przy pomocy której w CR wyświetlany jest tekst to niezła gimnastyka. U mnie udaje się dopiero tym sposobem: czcionka domyślna, wbudowana i formatowanie wbudowane wyłączone, następnie Ustawienia>Ustawienia stylów>Domyślne formatowanie akapitu>Krój czcionki.
Po co w ustawieniach tej aplikacji są wszystkie pozostałe ustawienia dotyczące kroju czcionki...?
EDIT:
Znalazłem przyczynę/rozwiązanie:
Ustawienia>Ustawienia stylów>Domyślne formatowanie akapitu>Krój czcionki - tam trzeba wybrać pierwszą pozycję, czyli '-'. Od tego momentu wchodząc do ustawień możemy skutecznie zmieniać "Czcionka domyślna".
Odkopuję temat Cool Readera. Mam wersję cr3-v0.0.6-17-61.3-pro5-colorlight na Pocketbook Touch HD 3. Co zrobić, aby CR zaczął obsługiwać przypisy? Mam włączone w ustawieniach, aby wyświetlał je na dole, ale niestety nic się nie dzieje. Czy może jednak nie ma wsparcia tej funkcjonalności w Pocketobooku? Testowałem to na Chłopach Reymonta z Wolnych Lektur. Z poziomu Calibre przypisy działają.
Co zrobić, aby CR zaczął obsługiwać przypisy? Mam włączone w ustawieniach, aby wyświetlał je na dole, ale niestety nic się nie dzieje.
CR używałem ostatnio ładnych parę lat temu i wówczas, o ile pamiętam, przypisy na dole strony były dostępne jedynie w książkach w formacie FB2.
_________________ Pocketbook 902 Pro (4Q 2011 – 2015?). Pocketbook Touch Lux 3 (od VII 2015 – VI 2018 (padła pamięć)). Inkbook Obsidian (od II 2016). Kindle Oasis 2 (od XII 2017).