eCzytnik: Onyx M92
Prenumerata w M92
Cześć! Korzystam z Booxa M92. Do czytania książek jest OK. Jak jakąś gazetę ściągnę na PC-cie i następnie wrzucę ręcznie na czytnik - też jest wszystko w porządku. Zastanawiam się nad czymś innym: Czy jest możliwość jakiegokolwiek wrzucenia czegokolwiek bezpośrednio i automatycznie z netu? Np: wykupienie prenumeraty jakiegoś tygodnika tak, by nie trzeba było ręcznie tego wrzucać? Wiem, że nie ma opcji całkowicie automatycznego wrzucania jak w Kindlu, ale może da się to jakoś uprościć?
Dziś trzeba pisać o mieczach, czarach, toporach i wojowniczkach w blaszanych bikini, wszystko inne to już jest nisza w niszy. Albo o nastoletnich wampirach.
Mam inny model (Onyx C65 AfterGlow) i procedura w przypadku prenumeraty Wyborczej wyglądała w ten sposób: łączyłem się z siecią po wifi i na maila (K-9 Mail) otrzymywałem info o nowej gazecie, następnie z linka wchodziłem na stronę, wybierałem format (mobi/epub) i po chwili ściągałem wyborczą na czytnik. Była też inna opcja: wysyłka (z PC np) gazety na Dropboxa i później ściągnięcie jej stamtąd na czytnik po wifi.