Re: M92 - problem z zapisem szkiców/ostatnio czytanych
Rozwiązałem to w następujący sposób:
Najpierw wykonałem partitions.oar
[1]. Okazało się, że /root, czyli system plików z systemem operacyjnym, ma 0 bajtów wolnych do zapisu. Winne były opasłe szkice. Wykopiowałem je wszystkie z /root/notes na kartę pamięci przy użyciu drugiego skryptu z linka powyżej. Następnie dla pewności znów uruchomiłem partitions.oar, i faktycznie, teraz jest jakieś 25MB z 31MB dostępne do zapisu. Metadane zapisują się już tak jak przedtem. Swoją drogą to spory design failure, zapisywać rzeczy, których teoretycznie użytkownik może stworzyć bardzo dużo, na partycji mogącej pomieścić 31MB, podczas gdy szkic (sam rzadki tekst) mający 30 stron zajmuje już około 5MB.
Teraz pozostaje tylko czekać na poprawienie buga powodującego, że eksportuje się tylko ostatnia strona szkicu.
UWAGA: Jeśli ktoś będzie chciał skorzystać ze skryptów powyżej, robi to na własne ryzyko. Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualne szkody powstałe wskutek użycia tych skryptów.
Tu jest generator różnych rozmiarów wzorów na tło. Można z tego złożyć np 100-stronicowy pdf i szkicować na nim. Wtedy możemy być prawie pewni, że pewnego dnia nagle Boox nie odmówi nam współpracy z powodu braku pamięci, bo szkice do plików są zapisywane w tym samym katalogu, co ten plik właśnie, więc mamy do dyspozycji albo całą pamięć wewnętrzną, albo kartę SD, nie zapychając /root.