Re: IVONA, notatnik i inne naiwne pytania...
Właśnie byłam w 2 salonach Vobis. Jeden w 3 Stawach w Katowicach. Fantastyczna obsługa. Sprzedawca, który starał się odpowiedzieć na każde moje pytanie
przez bity kwadrans bawiłam się i62 - przyjemny w obsłudze. Jednak brakuje mi możliwości jakie daje pisanie rysikiem
Dlatego bardzo zależało mi na pobawieniu się A60 lub X60. X60 jest ogólnie niedostępna w Vobisie. Natomiast ekspedient z Vobisu w 3 Stawach poinformował mnie, że mogę podjechać do Silesii - tam jest uchwytny A60.
Pojechałam.
I spotkałam najgorszego sprzedawcę z jakim miałam kiedykolwiek do czynienia.
Po wejściu do Vobisu w Silesii - spytałam ekspedienta czy są u nich dostępne A60. Pan Tomek stwierdził, że tak, przyniósł mi jeden Onyxa. Podał mi go, próbowałam go włączyć. Nie udało mi się. Poprosiłam, by mi go włączył, bo ja nie umiem. Odebrał ode mnie czytnik. Nacisnął guzik i stwierdził: "Rozładowany, nie włączy się" i podał mi nieuruchomionego Onyxa z powrotem. Po kiego grzyba mi nienaładowany Onyx? Sprzedawca wrócił do swoich zajęć (dyskutowanie z kolegą) i nawet nie zapytał, czy mam w planach spędzić jakiś czas w Silesii - tak by on mógł naładować w tym czasie czytnik i bym mogła go sobie pooglądać. Całkowity brak profesjonalizmu. Z takim potraktowaniem potencjalnego klienta jeszcze się nie spotkałam. Odniosłam wrażenie, że w Vobisie nie jestem mile widziana i że przeszkadzam Panu Tomkowi w jego codziennych zajęciach.
Wobec powyższego wciąż nie wiem jaki faktycznie jest A60
Mam nadzieję, że niebawem znajdę Onyxa A60 na chodzie
Na chwilę obecną jestem przekonana, że zdecyduję się na A60 lub X60 - i62 odpadł. No chyba, że doczekam się A62 (w każdym Vobisie pytałam kiedy mogą się pojawić - niestety nikt, nic nie wie).
Jeśli chodzi o gwarancję. To faktycznie jest tak, jak pisze Prayer0. Rok gwarancji producenta. A potem "niezgodność towaru z umową". Dokupienie gwarancji w Vobisie na rok kosztuje bodaj 89 złotych, na 2 lata 129 złotych.