Re: Witam wszystkich starych użytkowników oraz tych nowych!
Siemasz!
Jestem Daria - na pewno byście się tego nie domyślili po nicku. Lat w tym roku skończę 20, więc już powoli zaczyna ode mnie czuć torfem. W październiku zaczęłam studia na kierunku filozofia na UG, w grudniu je rzuciłam. W październiku wrócę - na filologię polską, specjalizację dziennikarsko-publicystyczną.
Kocham czytać, a jeszcze bardziej kocham o tym pisać, dzielić się swoją pasją, wrażeniami z danej lektury na blogu - którego prowadzę jak na mnie bardzo długo, bo niedługo dobiję do 7 miesiąca. Najbardziej podchodzą mi kryminały i horrory, nienawidzę fantastyki. Jednak z racji tego, że chciałabym, aby jak najwięcej osób znalazło coś dla siebie na swojej stronie, staram się czytać po trosze wszystkiego, bo a nuż się przekonam do tej fantastyki?
Nowy dla mnie autor - którego książek nigdy wcześniej nie czytałam - ma 3 szanse. Jeżeli 3 książki tegoż człowieka pod rząd nie przypadną mi do gustu, już nigdy do jego twórczości nie wracam. W innych kombinacjach zawsze daję szansę, bo nawet mistrzowi zdarza się napisać coś kiepskiego. Obecnie jestem na etapie modłów: Boże, spraw, aby kolejne 2 książki Coelho okazały się tak słabe, że bardziej już być nie mogą
Uwielbiam, nie - kocham - koty. Lubię psy. Na odległość. Dużą.
Chciałabym być w przyszłości dziennikarką, najlepiej w jakimś magazynie kulturalnym, robić coś podobnego do tego, co teraz na blogu. Mam jednak powody do obaw co do mojej przyszłości. Tak zawodowo, jak i ogólnie.
No cóż, ja już więcej nie ględzę, chyba że chcecie wiedzieć coś jeszcze, to pytajcie