Re: i62 Espresso - aktualizacja z dnia 20120713
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Dobrze jest słyszeć odzew, również krytyczny!Czytniki to taki specyficzny "temat" - czasem wydaje się, że wszyscy, którzy kupili, zaszyli się gdzieś i czytają, a zaglądają tutaj tylko jak "coś nie gra".
Dobrze, że jest takie miejsce, jak to forum - dzięki Waszym wypowiedziom dystrybutor wie na co zwracać uwagę i o co walczyć u producenta w pierwszym rzędzie.
Jestem też użytkownikiem booxa, znam go dogłębnie i nie podjąłbym się współpracy i wsparcia, gdybym nie uważał, że jest tego wart.
Nie było takich sytuacji. Podjąłem się wsparcia w tym dziale pod koniec września i wtedy powstało to konto, jak widać na forum (Dołączył(a): 26 wrz 2011). Podany przez
@fraktal przykład to wynik następstwa czasowego,
można spojrzeć na daty (19.09.2011 vs 4.10.2011).
Umowa jest taka, że
w dziale "Onyx Boox" wypowiadam się jako wsparcie od firmy ArtaTech.
Być może jeszcze gdzieś z rozpędu napisałem, ale bez "niegodziwych" intencji.
Wracając do tematu...
Jeśli sieć WiFi jest wyszukiwalna (widoczny SSID) to czytnik pokazuje ją na liście dostępnych i po wskazaniu jej, prosi o hasło (jednorazowo). Sieć raz użyta jest zapamiętywana i ponowne połączenie następuje automatycznie. Jeśli sieć jest ukryta, trzeba niestety ręcznie podać wszystkie parametry i nie wiem czy łączy się automatycznie za kolejnym razem. Ten tryb pracy WiFi jest jeszcze poprawiany przez producenta.
Przy obsłudze ekranu dotykowego (jaki i klawiatury ekranowej) trzeba pamiętać, że dłuższe przytrzymanie palca na ekranie wywołuje "Menu" i to jest przewidziana reakcja. Poruszając się po menu czy klawiaturze, trzeba wskazać palcem (krótkie dotknięcie/stuknięcie właściwego miejsca, nie trzeba naciskać jak w ekranach oporowych w tabletach) i poczekać na reakcję. Po oswojeniu się z urządzeniem, nabiera się wprawy, również w dotyku i klawiaturze ekranowej.
Nowe oprogramowanie, oprócz dodanych funkcjonalności, rozwiązuje również niektóre problemy z obsługą sieci WiFi, więc warto go zainstalować.