|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 gru 2024 23:57:37
|
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
|
Jeż Jerzy to jeden z ciekawszych komiksów z jakim się spotkałam.
Z pozoru mogłoby się wydawać, że to zwykła rysowanka z jako taką fabułą.
Jednak czytając komiks wnikamy w niego i zdajemy sobie sprawę jak wiernie oddaje polską rzeczywistość.
|
20 wrz 2008 16:21:38 |
|
|
Konto usuniete
|
Nie mogę się już doczekać <lol>
http://pl.youtube.com/watch?v=N0aS05_WO5U
Edit by Rudi: Ost za spam.
Jeśli zwiastun ekranizacji komiksu jest spamem w temacie komiksu to od razu mnie zbanujcie.
|
25 wrz 2008 11:13:03 |
|
|
Użytkownik
|
W jednej z historyjek Jeż Jerzy spotyka innego słynnego polskiego bohatera komiksowego - Ratmana.
"Ratman & Jeż Jerzy na wsi" w zeszycie "O obrotach dział niebieskich" (rysunki Tomasz Leśniak)
Prawie jak Alien vs. Predator...
Może to ktoś zekranizuje ? Na pewno wyjdzie taniej...
|
08 lis 2008 22:00:53 |
|
|
Użytkownik
|
Raczej nie interesuje mnie taka forma sztuki jak komiks, jednak "Jeż Jerzy" mnie urzekł;) Pierwsze komiksy z jego przygodami zobaczyłem w nieistniejącej już niestety gazecie "Ślizg". Zawsze po kupieniu tej gazetki jednym z pierwszych działów do jakich zaglądałem był właśnie komiks o Jerzym. Później poszperałem trochę po necie i znalazłem wszystkie komiksy o naszym Jeżu. No komiks jest po prostu świetny. Najlepsi są ci dwaj narodowcy, którzy chcą dorwać głównego bohatera i nie mało razy przy okazji obrywają;] Na prawdę polecam- fajny sposób na odprężenie się po jakiejś cięższej lekturze;D
|
30 lis 2008 17:06:42 |
|
|