Re: Kobo Glo HD dostępny we Francji
W czwartek odebrałem swojego Glo HD i mając od dwóch lat poprzedni model zastanawiałem się czy upgrade będzie odczuwalny (trochę nawet w to wątpiłem). Muszę powiedzieć, że faktycznie ekran Carta HD to nowa jakość. Wszystko jest dużo wyraźniejsze i bardziej nasycone. Podświetlenie też zrobiło krok w przód, jest bardziej jednolite, choć już na Glo było bardzo dobrze. Responsywność "dotyku" i samego działania też znacznie polepszona mimo tej samej prędkości procesora. Wyeliminowano laga, który dokuczał mi na Glo i sprawiał czasem, że zastanawiałem się czy kliknięcie zostało zarejestrowane, czy też nie.
Ogólnie polecam, cena jest przystępna i w najbliższym czasie nie spodziewałbym się kolejnej generacji ekranów e-ink, także czas na ewentualną zmianę całkiem dobry. Po dograniu angielsko-polskiego słownika nic tylko czytać
Oczywiście są też minusy - jeśli ktoś korzysta bez okładki to jakość budowy zrobiła krok w tył (ramka delikatnie trzeszczy), przycisk włączania na górze ma bardzo mały skok, nie ma wyraźnego kliknięcia, a przez to jest ciężko "wyczuwalny".
Bezpośredniego porównania nie zrobię, bo starego Glo już zresetowałem i zapakowałem.