Re: Trudny wybór :) Kindle, Prestigio czy Pocketbook?
| | |
| Tauri48 napisał(a): Hej Planuję kupić siostrze (16 lat) na urodziny czytnik jednak nie mogę się zdecydować i szukam porady. Mam do wyboru: - Prestigio PER3664BC (za 289,00 w Saturnie) - Kindle 5 bez reklam (za 299,00 w Sferisie) - Pocketbook 611 (za 379,99 w Empiku) Każdy z nich ma swoje wady i zalety - ale zależy mi na solidnym wykonaniu i jak najmniejszej awaryjności (duże obawy co do Prestigio ponieważ tablet tej firmy był już w naprawie dwa razy :/) - siostra nie potrzebuje fajerwerków, od tego ma komputer lub komórkę ale dobrego sprzętu do czytania książek | |
| | |
Pocketbook 611 (za 379,99 w Empiku) - jako zabytek chyba proponują - 339 zł w czytio za model 614 (lepszej klasy wyświetlacz - e-ink Pearl ), co prawda mam "613"(e-ink Vizplex) - od prawie roku - awaryjność - jeden totalny zwis (gdzieś na Forum opisałam), czytnik używany min. 6 h/doba (2 osoby ) a bywa że i 14 h
- przekładając na "sztuki" - około 400 przeczytanych e-booków (oboje jesteśmy "molami książkowymi" )
"Za" - 24 miesiące gwarancji, polskie menu, slot na karty(micro SD do 32 GB) duża ilość obsługiwanych formatów e-booków, częste aktualizacje softu, dobre forum użytkowników(rosyjskojęzyczne) oraz bardzo miła i konkretna pomoc w tutejszym dziale Pocketbooka z
MiPr -em na czele
, bezawaryjność (tfu - nie zapeszyć) .
"Przeciw" - dziwna polityka reklamacyjna dystrybutora (czytio) - na szczęście reklamacja okazała się zbędna - samodzielna "naprawa" na podstawie info z forum (the-ebook.org).
Oczywiście - wszystko co napisałam - dotyczy PocketBooka (613) który posiadam - mam nadzieję iż moja opinia nieco wzbogaci Twoją wiedzę i pomoże w podjęciu decyzji .
Święte słowa. Oczywiście - wszystko co napisałam - dotyczy PocketBooka (613) który posiadam - mam nadzieję iż moja opinia nieco wzbogaci Twoją wiedzę i pomoże w podjęciu decyzji .