Re: Icarus Illumina E653 - warto? czy jednak Afterglow albo
Może masz wyjątkowe szczęście, ale co ja próbuje korzystać z różnych roflowów(różnych czytników) to mi tekst robi się przemieszany czy jakieś inne cuda niewidy. Już nie wspominając o zaniknięciu tego wszystkiego co ten pdf miał niby zaoferować czyli ładnie poukładany tekst. Poza tym nadal niestety większość pdf które bym chciał czytać to pdf rastrowe (obrazkowe) i tam reflow nie działa wcale, i 6" to całkowita porażka. Owszem do okazjonalnego czytania można się przemęczyć, ale nie dla normalnego korzystania z tego cały czas.
Jasne zdarzały się pdf które dało się czytać. Ale ja już wolę dostać normalne formaty które z zamierzenia są czytnikowe, a nie się zastanawiać czy zadziała czy też nie.
Każdy musi ocenić co chce - do wygodnego czytania głównie pdf (A4) dowolne 6" jest raczej słabym rozwiązaniem.
Przy okazjonalnym można i na 5" dać radę, ale wtedy bardzo dokładnie się wybiera co ta okazjonalność oznacza (zwykle nigdy*
).
* ja dałem raz rade, ale tylko dla tego, że musiałem i nie było mowy o konwersji (skany mocno technicznego tekstu ze sporym zapasem grafiki i wzorów).