Uhm, ten tego, Sony PRS-950 jest tak jakby 7"... DR800S zaś ma 8"...
A dlaczego nie ma jakichś fikuśnych 7.5" czy 8.4" or smth? Bo po prostu robi się pewne standardowe wymiary ekranów, a zapewne by dostać "na wymiar" to trzeba byłoby złożyć spore zamówienie.
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.
Tym bardziej żal, że np. PRS-900 i PRS-950 te swoje "dodatkowe" cale mają TYLKO w wysokości ekranu. Nie wiem, czym kierowali się deweloperzy Sony przy wyborze takiego rozwiązania, ale osobiście wolałbym gdyby ta dodatkowa powierzchnia "obciążała" również szerokość.
_________________ Pozdrawiam, Chesuli
Cytuj:
Kobiety nie można zmienić. Można zmienić kobietę, ale to nic... nie zmieni.
Modą na głupie proporcje HD? Tak jakby na czytnikach książek się filmy oglądało. Albo kwestią, że 7'' w proporcjach 16:9 jest mniejsze powierzchniowo (więc tańsze) niż 7'' w proporcjach 4:3, 5:4 albo podobnych.
OT: Z tego powodu mam problem z wyborem tabletu, jedynie iPad oferuje rozsądne proporcje.
Ej, ktokolwiek z Was słyszał o standaryzacji? Jak jest sobie fanbryka elementów tłoczonych to ona podpisuje umowę z fabryką produkującą tablety, a najlepiej z kilkom takimi fabrykami, każdy taki producent tabletów wciska sobie swoje elektroniczne bebechy i ekrany, ale sama metalowa rama (bezel) jest wszędzie ta sama. Ot i cała tajemnica.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
Pięknie wyretuszowali tło ekranu czytnika na zdjęciach
E tam, zapewne jak w innych Sipixach, więc do przeżycia (to, że on tam maca to trochę nieumiejętnie to inna sprawa - te urządzenia nie lubią, jak ktoś robi coś powoli albo próbuje przytrzymać palec przez dłuższy czas). Swoją drogą, co to, moda jakaś, żeby do słów "Web browser" dołączać "Experimental"? :/
I zadziwiające, że piórka od tabletów nie zadziałały... Kto by się spodziewał. Heh.
Muad'Dib uczył się prędko, ponieważ najpierw przeszedł szkolenie jak się uczyć. A najpierwszą ze wszystkich otrzymał lekcję podstawowej wiary, że może się nauczyć. Szokuje odkrycie, jak wielu ludzi nie wierzy, że mogą się nauczyć, a o ile więcej uważa, że nauka jest trudna.
Funkcji Sketch Pad przyznaję nagrodę za najbardziej niepotrzebną opcję dostępną na eCzytniku. A może to ja czegoś nie rozumiem? Najczęściej padające słowa w tej recenzji to: supposed to be i need some practice. I weź tu uwierz takiemu Włochowi, czy to prawda, czy może czytnik lipny
Cytuj:
"Out in the oceans of sand I saw the future Of a golden land Below the plains I've been meeting my fate I stood the test The universe In the palm of my hand Oh, am I blessed Or cursed "
Wszelakie Sketch Pady są fajne (zwłaszcza na dokumentach, choćby PDFowych, ale i bez nich są ok), ale tylko w przypadku, gdy mamy nieco inny rodzaj dotyku - obsługiwany właśnie stylusem. Na iPadzie też mogę sobie malować palcem, ale nie dość, że przez to niespecjalnie widzę, co mi się tam pod nim nasmarowało, to jeszcze z precyzją gorzej, bo palec od końcówki rysika większy.
Zaś co do recenzji - chyba zaryzykowałbym przejrzenie jakiejkolwiek dotyczącej 6" SiPixów, a następnie pomyślał, że to ma nie 6", a 9".