|
|
Teraz jest 15 lis 2024 6:18:06
|
eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle'
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Amazon Kindle 3G
|
Re: eGazeciarz.pl - subskrypcja recept dla Kindle'
Katalog jest świetnym rozwiązaniem. Jak widzę linkuje on do do ostatniej wersji każdego z serwisów (i mam nadzieję, że tak pozostanie), więc w zasadzie wystarczy ściągać go raz na jakiś czas.... A dlaczego to świetne rozwiązanie? Bo na Kindla 3 3G nie przychodzą oczywiście subskrybcje jeśli nie ma dostępu do WiFi lub nie zapłaci się za transfer.... ale ściąganie plików mobi przeglądarką działa . Tak więc dzięki temu spokojnie za granicą mogę sobie bez szukanie WiFi ściągnąć subskrybcje ręcznie. Super - Dzięki.
|
20 sty 2012 21:15:02 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 kwi 2011 20:46:14 Posty: 37 Lokalizacja: Wroclaw
eCzytnik: Kindle DX
|
Dołączam się do bardzo dobrych opinii o rozwoju tego produktu. Jak widzę i po sobie i u mnie rosną oczekiwania w stosunku do rozwoju tego rozwiązania. Co zrobić żeby tego Twórcę zmobilizować do kolejnych prac? Myślę, że jak każdy by coś mu na konto przelał (nawet minimalną kwotę) to na pewno by go to jeszcze bardziej zmobilizowało do kolejnych działań. Ja to zrobiłem właśnie przed chwilą. Zaznaczam, że nie jestem jego krewnym itp., żeby mi potem nie zarzucano... Andrzej
|
21 sty 2012 21:00:31 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 21 mar 2011 17:12:46 Posty: 517 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: K3, K4, KT, KPW, M92B, Galaxy Note
|
@ama2, dziękuję serdecznie za wsparcie i Twoją wypowiedź. Tak jak wspomniałeś, nawet małe kwoty pozwalają mi rozwijać projekt i w jakimś stopniu wynagrodzić czas, który poświęcam na pracę nad nowymi rozwiązaniami. Najlepsza jednak jest świadomość robienia czegoś dla innych z innymi; uczyć się od osób, które mają doświadczenie w projektach open source ( dzięki wielkie t3d ! ), a także wprowadzać pomysły o których piszecie na forum i w mailach. Tak przy okazji; dzisiaj w autobusie spotkałem kobietę z K3, która z przejęciem chwaliła mi się, że jej czytnik ma polski syntezator mowy i codzienne gazety.
22 sty 2012 0:14:58 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 4 wifi
|
Pomysł z katalogiem - rewelacja . Mam więcej czasu - mogę poczytać - ciach do katalogu. Bez katalogu zamawiałem "troszkę" na zapas. Soxymora - jeszcze raz dzięki. Pewnie nie ostatni raz
|
22 sty 2012 16:41:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: 4 Kundelek w wersji Klasycznej
|
Tak sobie siedzę, siedzę i czytam, i czytam aż tu nagle patrzę a na mojej skrzyneczce mejlowej dostałem nową wiadomość , wchodzę i widzę że to coś z gazeciarza a jako że nic nie zamawiałem na niedzielę bardzo mnie to zaciekawiło, przed chwilą załadowałem plik na czytniki i okazuje się że to o ACTA jest. DZIĘKUJĘ CI ŻE UŚWIADAMIASZ UŻYTKOWNIKÓW O TYM CZYM TO COŚ JEST I JAKIMI TO GROZI KONSEKWENCJAMI! Rząd chce nas wpakować w niezłe gów... tzn. bagno i trzeba ludziom pokazać że to coś może im zaszkodzić. Dziś w TVN24 w programie Kawa na Ławę nasi kochani politycy z PO mówili że w internecie są takie rzeczy że powinno się go cenzurować, i nawet popierali ten akt, ale nic nie mówili o konsekwencjach dla nas, a początkowe twierdzenie że wczorajszego ataku DDoS na kilka stron nie było mnie bardzo rozbawiło, dziś już otwarcie mówią że zostali zaatakowani, ale niech chociaż powiedzą ludziom co to za atak, bo jeszcze pomyślą że na nas bomby spadną
_________________ http://www.TickerFactory.com/counter/wsR0IsY/
|
22 sty 2012 16:49:53 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 4 Classic
|
Soxymora, uświadomiłeś ją dzięki komu to ma?
|
22 sty 2012 18:11:23 |
|
|
Użytkownik
|
@skwercio, nie do końca rozumiem o czym mówisz. Tekst oczywiście nie jest mojego autorstwa, dostałem go w mailu i pomyślałem, że dobrze by było podzielić się jego treścią. Nie ukrywam, że niepokoi mnie ta cała sytuacja. Jeśli ACTA przejdzie, to będę zmuszony zamknąć eGazeciarza.
22 sty 2012 19:18:51 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Touch
|
@soxymora
dlaczego bedziesz zmuszony zamknac go? czy nie wolno czytac trasci np. gazety wyborczej na dowolnym czytniku? przeciez nie naruszasz praw autorskich, bo nie przypisujesz sobie, ze jestes autorem tych tekstow...wyraznie widac, co czytam ...
|
22 sty 2012 20:58:14 |
|
|
Użytkownik
|
@dzemol, ponieważ w świetle tego prawa mogę zostać pozwany za naruszenie praw autorskich nawet jeśli tego nie robię. Zapisy w ACTA są na tyle ogólne, że samo pobranie i przerobienie tych artykułów do formy gazety dla czytnika może być interpretowane jako powielanie treści objętych własnością intelektualną, szczególnie, że konsekwencje mogę ponieść poza drogą prawną.
Może trochę przesadzam, może nie. Na razie robię wszystko co mogę, aby temu zapobiec; założyłem exit node na oddzielnym serwerze, rozesłałem tą wiadomość, piszę maile do posłów, podpisuję petycje i idę na manifestacje.
22 sty 2012 21:18:55 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 4 Touch
|
@dzemol bo acta nie wiadomo kiedy kto przyczepi sie do tresci - jest to zle skonstruowane
|
22 sty 2012 21:19:12 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: 4 Kundelek w wersji Klasycznej
|
Taa, żeby tylko źle skonstruowane Tam jest cała recepta na podwaliny pod cenzurę internetu, a nie źle skonstruowana treść. Bowiem skoro powielisz jakąś informację to przecież łamiesz prawa autorskie, a skoro łamiesz prawa to poniesiesz konsekwencje, a skoro poniesiesz konsekwencje to oznacza że np. informacja czymś tak kontrowersyjnej jak ten chory twór, który zostanie wprowadzony i my się o tym nie dowiemy, bo jedną stronę mogą nękać ciągłe ataki DDoS, a na innych stronach ta informacja się nie pojawi bo zostanie usunięta za złamanie praw autorskich, i tak mamy cenzurę internetu A śledzenie użytkowników i tego co udostępniasz w sieci to raczej nie zwiększy praw obywatelskich, lecz je zmniejszy bo jak cię będą nie wiadomo za co szukać to cię komórka zdradzi bo cię namierzą przez GPS, to się nie ukryjesz, a możliwość wglądu w twoje blogi, wpisy itd? przecież takie coś może bardzo fajnie działać na niekorzyść opozycji bo nie napiszesz czegoś niepoprawnego politycznie bo cię wyśledzą, dowiedzą kto, komórka powie im gdzie jesteś z dokładnością do kilku metrów i jak tu ma być opozycja? Oczywiście do tego odpowiednio skonstruowany aparat tajnej policji i nieodpowiedni rząd + takie właśnie dziwne twory i mamy takie fajne życie że "Wielki Brat"* aż pęka z dumy Gdyby zaproponowali coś konstruktywnego przeciw piractwu i uzgodnili to z NAMI czyli SPOŁECZEŃSTWEM, a nie wprowadzili po cichu, to OK, ale nie tędy droga panie Tusku, choć zauważyłem że z piractwa się wyrasta, a przynajmniej ja wyrosłem i teraz staram się jak najmniej piracić(niech ktoś mi powie że ma u siebie ani jednej piosenki, książki, czy czegokolwiek innego to brawo dla niego, ale jestem zbyt biedny by wszystko kupić, a kupuje to co mogę). *Wielki Brat to oczywiście z książki "Rok 1984" Orwella, by nie było niedomówień Koniec OFFTOPU, ale to co odnosi się do ACTA może zachwiać gazeciarzem, bo przecież pobiera się informację ze strony A, wysyła na czytnik przez stronę B(gazeciarz), i to bez zgody właściciela, a według ACTA to jest potężne przestępstwo
_________________ http://www.TickerFactory.com/counter/wsR0IsY/
|
22 sty 2012 22:45:54 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3G
|
może mamy tu na forum prawnika ?
|
22 sty 2012 22:47:56 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kidle 3G
|
@Medyk Jest Judykator
@Soxymora Mała sugestia, w programie TV można by dać "zestaw standardowy", czyli 1, 2, TVN, Polsat na początek listy. Bo z tych zazwyczaj każdy korzysta.
Ach, szykuje się pierwsza manifa w życiu. 8-]
23 sty 2012 3:35:29 |
|
|
Użytkownik
|
@Koovert, pisałem już na twitterze, że trochę przesadziłem z tą receptą na program TV z 30 kanałami i na 7 dni do przodu. Do tego potrzebny będzie oddzielny serwer. Poszperam na MR, może mają tak jakieś tweaki, które pozwolą na przyspieszenie pobierania; np. wytnę obrazki. Btw, co tak w środku nocy postujesz ?
23 sty 2012 4:14:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3G
|
pytałem o prawnika w związku z naszymi obawami odnośnie ACTA i legalności naszych gazetek. Może więc Judykator coś niecoś nas uświadomi ... Pozdrawiam !
|
23 sty 2012 9:33:02 |
|
|