Teraz jest 22 lis 2019 8:15:54




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Jak zmienić typ kolumny, nie tracąc danych? 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 26 sty 2015 19:15:40
Posty: 18
eCzytnik: PocketBook 622
Post Jak zmienić typ kolumny, nie tracąc danych?
Chcę zmienić typ utworzonej przeze mnie kolumny z "Tekst, kolumna pokazywana w przeglądarce kategorii" na "Tekst rozdzielany przecinkami, jak etykiety, pokazywany w przeglądarce etykiet" ale tak, żeby zachować dane (są to powtarzające się nazwiska (przeważnie pojedyńczo, parami, trójkami, a niekiedy większa ilość w polu). Po skopiowaniu, już ręcznie dokonam korekty. Kopiowanie na piechotę, rekord po rekordzie, z pola do pola, raczej chciałbym wykluczyć (jest to biblioteka z ponad 3 tyś. plików muzycznych).
Macie jakiś pomysł, może jest jakaś wtyczka? Przeglądałem je ale przy moim kuśtykającym angielskim mogłem "niedoczytać" ;)


12 kwi 2019 12:34:03
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 26 sty 2015 19:15:40
Posty: 18
eCzytnik: PocketBook 622
Post Re: Jak zmienić typ kolumny, nie tracąc danych?
Problem rozwiązany. Dla zainteresowanych:

Utworzyłem nową kolumnę z docelowym typem, skorzystałem z funkcji Znajdź i zastąp (w trybie Edytuj metadane masowo) gdzie trzeba ustawić - Tryb wyszukiwania: wyrażenie regularne.


17 kwi 2019 22:25:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: