|
|
Teraz jest 10 wrz 2010 22:02:06
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Użytkownik
Dołączył(a): 22 lis 2008 16:41:24 Posty: 42 Lokalizacja: z pierwszego piĂŞtra
|
 Re: Drukiem czy e-bookiem?
Mimo tego, że kocham zapach nowej książki, to jednak najbardziej zależy mi na jej treści, więc jest mi właściwie wszystko jedno czy to będzie druk tradycyjny, czy e-book. Od kiedy zaopatrzyłam się w palmtopa czytam zdecydowanie więcej, bo mogę też czytać w pracy.
|
| 04 mar 2010 10:26:53 |
|
 |
|
Admin
eCzytnik: smartphone Galaxy i5700
|
Fajną masz pracę 
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
| 04 mar 2010 11:21:52 |
|
 |
|
Użytkownik
Dołączył(a): 22 lis 2008 16:41:24 Posty: 42 Lokalizacja: z pierwszego piĂŞtra
|
No fajną, jak nie mam klientów to czytam. Są minusy tej pracy, bo mogę tylko na jeden serwer wejść "na internet"  czyli na komputerze pracowym mogę tylko pracować No i kiepsko płacą jak nier ma klientów, no ale wtedy się "czytelniczo" udzielam
|
| 09 mar 2010 16:06:31 |
|
 |
|
Użytkownik
|
Mi zawsze wydawało się że książka jest do czytania... a nie do "miętolenia" czy "wąchania" 
_________________ Ebooki, Książki elektroniczne - DARMOWE AUDIOBOOKI, EBOOKI I CZASOPISMA
|
| 22 kwi 2010 11:49:37 |
|
 |
|
Użytkownik
eCzytnik: iPad, dawniej: iRex DR1000S
|
Wąchać stare, zakurzone, zakwaszone i zapleśniałe książki?!
Jeśli książka jest dobra, to - nie wiem jak ty - ja zapominam, że w ogóle trzymam coś w rękach...
_________________ Copywriting
|
| 22 kwi 2010 17:40:11 |
|
 |
|
Użytkownik
eCzytnik: na czymkolwiek ;)
|
Zdecydowanie ciągle jestem za tradycyjną wersją książki. Oczywiście, jeśli jest to co, co bardzo chcę przeczytać, a jest w wersji elektronicznej, wtedy czytam tak 
|
| 12 maja 2010 9:12:54 |
|
 |
|
Użytkownik
|
Właśnie spróbowałam - Wchodzi Jezus do synagogi ... i naciska scroll. No nie, ten numer nie przejdzie  . Są ebooki i są papierowe książki, są i audiobooki. Dla każdego według potrzeb, chęci i możliwości. Kocham papierowe książki, czasem korzystam z ebooków i nie znoszę wersji audio. Na szczęście miejsce za bardzo mnie nie ogranicza i mogę składować moje książkowe zdobycze. Ebooki są uzupełnieniem zbioru, ostatecznie nie wszystko można kupić i przytaszczyć, a audiobooki to awangarda, którą zostawiam na czas, kiedy wzrok nie pozwoli mi czytać. Nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy domowy księgozbiór zminimalizuje się do zapisu na pendrive, jak wtedy dzieciom przekazać pasję? - Poczytaj mi mamo. - Poczekaj, tylko włączę komputer... Porażka. Edit by Mori: Poprawiłem znacznik QUOTE.
|
| 16 maja 2010 8:30:28 |
|
 |
|
Admin
eCzytnik: smartphone Galaxy i5700
|
Podejrzewam, że czas włączenia takiego urządzenia do czytania znacznie się skróci bo obecnie jest on dość długi (aczkolwiek nie wiem jak tablety). Niemniej jednak przyszłość należy zdecydowanie do nich, a nie do papieru. Często w takich sytuacjach słyszy się, że skoro telewizja nie zabiła radia, telewizji internet to tam samo eksiążki nie zabiją papierowych. Tylko, że radia ludzie młodzi najczęściej słuchają z ... internetu, telewizja wymyśliła swoje nowe sposoby obrony (bogata oferta, kanały tematyczne, ostatnio szał na 3D), a nie bardzo widzę co można ulepszyć w książce papierowej. Ona wywodzi się z ery przedindustrialnej - w przeciwieństwie do radia i telewizji - i chyba już ulepszyć się jej nie da poza pójściem w digitalizację. Dlatego przytoczony przez Ciebie obrazek to nie porażka tylko przyszłość. Nie neguję oczywiście, że z pewnością pewna grupa ludzi, ciężko określić dzisiaj jak duża, nadal będzie tylko i wyłącznie czytać z papieru.
_________________ "A co zrobiłeś najodważniejszego w swoim życiu?
Splunął na drogę krwawą flegmą. Wstałem dziś rano, odparł."
//Cormac McCarthy - Droga
|
| 16 maja 2010 9:39:22 |
|
|