|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 gru 2024 20:35:08
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Kindle Classic - brak możliwości aktualizacji
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Sony PRS-600, OYO, iPad, Kindle,
|
Kindle Classic - brak możliwości aktualizacji
Posiadam Classica i od jakiegoś czasu mam z nim kilka problemów.
problem 1 => czytnik nie pobiera plików z chmury Amazonu problem 2 => nie ma możliwości przeprowadzenia aktualizacji czytnika,
Pomyślałem sobie, że zrobię aktualizację do nowszego firmware i reset do ustawień fabrycznych. Niestety tutaj pojawia się kolejny problem.
- czytnik ma wersje oprogramowania 4.1.1
- próba aktualizacji do 4.1.2 (malutka aktualizacja bo ma ledwie 15 KB) kończy się komunikatem, że wszystko się udało, czytnik ponownie się uruchamia i dalej ma oprogramowanie 4.1.1, sam plik aktualizacji znika z czytnika,
- nie da się wgrać najnowszej aktualizacji 4.1.3 bo ona wchodzi tylko na 4.1.2
- nie da się ponownie wgrać 4.1.1, które jest w tej chwili na czytniku,
- reset do ustawień fabrycznych (z menu czytnika) nic nie daje a problem występuje nadal.
Ktoś się z czymś takim spotkał? Googlam od dłuższego czasu i nie potrafię nic pomocnego znaleźć.
Nie upieram się przy aktualizacji, ale zależy mi na synchronizacji z chmurą. Czytnik oczywiście zarejestrowany na koncie. Działał poprawnie, ale po jakimś czasie od automatycznej aktualizacji do 4.1.1 przestał. Sam od siebie bez kombinowania i cudowania. Brak modyfikacji, wersja stockowa.
_________________ Eathan
|
10 wrz 2015 8:51:17 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Kindle Classic - brak możliwości aktualizacji
@athame dziękuję za podpowiedz. Co do Kubricka to nie znałem tego wcześniej, ale sprawdzę. Może to pomoże w jakimś stopniu.
PS A da się w jakiś sposób wrócić do poprzedniej wersji firmware? Mam na myśli krok z 4.1.1 na 4.1.0 a potem ręcznie aktualizacje do 4.1.1, 4.1.2 i 4.1.3
_________________ Eathan
|
10 wrz 2015 11:30:46 |
|
|
Użytkownik
|
Re: Kindle Classic - brak możliwości aktualizacji
Ok dziękuj za wyjaśnienia. Na teraz faktycznie nie ma innej opcji niż zabawa z Kubrickiem. Zobaczę czy tam uda się doprowadzić do sytuacji w której czytnik dostanie 4.1.3 i czy coś to da... Gwarancji racze już nie ma (ale będę jeszcze sprawdzać).
_________________ Eathan
|
10 wrz 2015 11:42:19 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|