|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 gru 2024 11:05:47
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Czytnik z podświetleniem do książek po angielsku
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: pb 622
|
Czytnik z podświetleniem do książek po angielsku
Wiem, że może to dziwnie brzmieć, ale o co mi chodzi :
Mam teraz PB 624 i jest b.dobry jeżeli chodzi o czytanie książek nie po polskiemu, tzn ma aplikację pozwalającą szybko zaznaczać słowa w tekście, które można potem zgrać na pc w pliku tekstowym. Dodatkowo ma przyciski fizyczne, więc można mieć cały czas włączoną apkę do zaznaczania słów (gdyby ich nie miał to trzeba by wychodzić z apki, bo w niej dotknięcie ekranu nie działa jako przejście dalej, a zaznaczenie słowa).
Ale ostatnio zaczęło brakować mi podświetlenia, a z kolei o PB Lux 2 naczytałem się tutaj o problemach z baterią, przycinaniem, niewyraźnym tekstem.
Szukałbym czegoś używanego (możliwie taniego, nie chce znowu wydać 5 stów) co ma - podświetlenie - przyciski fizyczne - pozwala łatwo zaznaczać słowa w tekście (kliknięcie na słowo je zaznacza, a nie trzeba przejeżdżać paluchem dokładnie po każdej literce) - pozwala na przeniesienie listy zaznaczonych słów w jakiejkolwiek formie tekstowej na kompa
|
03 paź 2014 20:04:21 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 04 cze 2011 10:52:37 Posty: 2644 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: Kindle PocketBook Kobo Tolino
|
Re: Czytnik z podświetleniem do książek po angielsku
Poza przyciskami pasuje Tolino Shine.
_________________ Pozdrawiam Cyfranek http://cyfranek.booklikes.com | https://www.facebook.com/cyfranekblog
|
03 paź 2014 23:20:10 |
|
|
Użytkownik
|
Istnieje - PB Lux2, tylko że stabilność oprogramowania podobno średnia. Jest tyle marek na rynku, że miałem nadzieje że poza tym PB jest coś podobnego
|
04 paź 2014 11:46:41 |
|
|
Użytkownik
|
Mam obecnie PB 624, który ma bardzo podobny soft i spełnia on oba punkty, więc na 99% Lux2 też je spełnia. A co do ceny to pisałem, że będę szukał używki.
|
04 paź 2014 13:35:23 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|