Wiem, że może to dziwnie brzmieć, ale o co mi chodzi :
Mam teraz PB 624 i jest b.dobry jeżeli chodzi o czytanie książek nie po polskiemu, tzn ma aplikację pozwalającą szybko zaznaczać słowa w tekście, które można potem zgrać na pc w pliku tekstowym. Dodatkowo ma przyciski fizyczne, więc można mieć cały czas włączoną apkę do zaznaczania słów (gdyby ich nie miał to trzeba by wychodzić z apki, bo w niej dotknięcie ekranu nie działa jako przejście dalej, a zaznaczenie słowa).
Ale ostatnio zaczęło brakować mi podświetlenia, a z kolei o PB Lux 2 naczytałem się tutaj o problemach z baterią, przycinaniem, niewyraźnym tekstem.
Szukałbym czegoś używanego (możliwie taniego, nie chce znowu wydać 5 stów) co ma - podświetlenie - przyciski fizyczne - pozwala łatwo zaznaczać słowa w tekście (kliknięcie na słowo je zaznacza, a nie trzeba przejeżdżać paluchem dokładnie po każdej literce) - pozwala na przeniesienie listy zaznaczonych słów w jakiejkolwiek formie tekstowej na kompa
Re: Czytnik z podświetleniem do książek po angielsku
athame napisał(a):
oseri napisał(a):
Szukałbym czegoś używanego (możliwie taniego, nie chce znowu wydać 5 stów) co ma - podświetlenie - przyciski fizyczne - pozwala łatwo zaznaczać słowa w tekście (kliknięcie na słowo je zaznacza, a nie trzeba przejeżdżać paluchem dokładnie po każdej literce) - pozwala na przeniesienie listy zaznaczonych słów w jakiejkolwiek formie tekstowej na kompa
Takie coś nie istnieje
Istnieje - PB Lux2, tylko że stabilność oprogramowania podobno średnia. Jest tyle marek na rynku, że miałem nadzieje że poza tym PB jest coś podobnego
Re: Czytnik z podświetleniem do książek po angielsku
athame napisał(a):
Biorą pod uwagę jakość oprogramowania na tym PB (może miałem styczność z wczesną wersją, ale wątpię by to się zmieniło) to czytnik nie spełnia punktów: - pozwala łatwo zaznaczać słowa w tekście (kliknięcie na słowo je zaznacza, a nie trzeba przejeżdżać paluchem dokładnie po każdej literce) - pozwala na przeniesienie listy zaznaczonych słów w jakiejkolwiek formie tekstowej na kompa
i przede wszystkim:
"możliwie taniego, nie chce znowu wydać 5 stów".
Mam obecnie PB 624, który ma bardzo podobny soft i spełnia on oba punkty, więc na 99% Lux2 też je spełnia.