eCzytnik: PacketBook 622
PB 622 i odtwarzacz mp3
Witam wszystkich. Od niedawna posiadam PB 622 i (jak na razie) jestem z niego bardzo zadowolony jeżeli chodzi o czytanie książek. Aby nie było za pięknie zauważyłem też dwie rzeczy, które mnie "irytują".
Jedną z nich jest odtwarzacz audio. Po włączeniu go, widoczne są "wszystkie" pliki muzyczne będące na czytniku. W przypadku "paru" audioboków, gdzie każdy składa się z kilkunastu plików ... przewinięcie całej listy i wyszukanie właściwego jest "irytujące". Na dodatek po wyłączeniu odtwarzacza i ponownym włączeniu nie pamięta on ostatniego odtwarzanego pliku i listę zaczyna od pierwszej (alfabetycznej) pozycji.
Jestem "zielony" z Linuksa, ale może ktoś wie jak to poprawić ... może dodatkowa aplikacja, skrypt ... Jaka, gdzie ją "wrzucić" ...?
Zadowoliły by mnie dwie opcje (lub przynajmniej jedna z nich): 1. Abym na liście widział nie tylko pliki, ale wcześniej foldery w których są ode zapisane. 2. Aby odtwarzacz po ponownym uruchomieniu pamiętał ostatnio odtwarzany plik.
... a może można to zmienić poprzez odpowiednie ustawienia, niestety nie znalazłem takiej opcji.
Chyba niestety "ten typ tak ma". Rzuciłem okiem na mobileread i tam też na to narzekali. Osobiście mi to nie przeszkadza - do słuchania muzyki/audiobooków mam inne urządzenia, mniejsze i znacznie lepsze.