Re: Jak znaleźć receptę: nytimes_sub?
Hej. Nie widzę katalogu "recipes" o którym mówisz w katalogu Calibre. Jest builtin_recipes.xml ale nie wiem jak to otworzyć i odczytać. Próbowałem "edytuj", ale wyskakuje dziwny ciąg znaków który nic mi nie mówi. Jest jeszcze "builtin_recipes.zip" ale tam po rozpakowaniu jest lista plików i znajduje się ten nytimes_sub. Ale nie mogę się połapać czy ten plik nytimes_sub dotyczy pozycji "New York Times" na liście wiadomości w programie Calibre. Bo o to mi chodzi: żeby dowiedzieć się, czy na pewno pozycja nytimes_sub, która jest najczęściej pobierana odpowiada pozycji po prostu "New York Times" na liscie wiadomosci w Calibre. Innymi słowy: Co pobierać, żeby było wartościowe? Chciałem kierować się tym, co pobierają inni, kopiować ich, ale nie mogę się połapać co znaczy nytimes_sub? A może ten dopisek sub oznacza pobieranie wiadomości kiedy ma się tam konto założone? Taka opcja - podania loginu i hasla i sciagania poprzez konto - jest w Calibre.
Mam nadzieję, że wyraziłem się w miarę jasno, bo problem jest nietypowy i ciężko się wysłowić
Dzięki za pomoc i udział w dyskusji, pozdrawiam