|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 24 lis 2024 16:04:48
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
gazety / magazyny z Amazonu w Calibre
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Kindle4
|
gazety / magazyny z Amazonu w Calibre
Witam,
Zdejmowanie zabezpieczeń z książek Amazonu jest proste, i Calibre (dokładnie wtyczka) sobie z tym świetnie radzi, pod warunkiem, że że książka znajdzie się na Kinfle for PC vel MAC. Mam problem z gazetami (magazynami) - część wydawców (w tym Spółdzielnia Pracy Polityka) zastrzega sobie że zakupioną gazetkę można przesłać tylko na urządzenia mobilne (Kindle for iPhone lub Kindla).
Prenumeruję Politykę z Amazona, ale chcę mieć to wszystko poukładane / skatalogowane w Calibre aby można było bez problemu przeglądać archiwum kasując pozycje jednocześnie z Kindla.
Wtyczka do obsługi Kindla w Calibre spokojnie pobiera magazyny które mam na urządzeniu, rozpoznaje tagowania i opisy, ale niestety przy próbie otwarcia zgłasza, że plik jest zabezpieczony. Czy ktoś rozpracowywał temat i ma jakieś doświadczenia, bądź są sugestie jak to rozgryźć?
Z góry dzięki za pomoc
|
18 sty 2012 0:21:26 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3
|
Re: gazety / magazyny z Amazonu w Calibre
Przy pomocy wtyczek, które znajdują się pod linkiem: http://stream-recorder.com/forum/simple ... t8349.htmlMożesz zdjąć DRM z plików amazonu. Musisz podać w ustawieniach wtyczki nr PID swojego czytnika i tyle. Podczas dodawania Polityki zostanie ona automatycznie przekonwertowana do mobi bez zabezpieczeń
|
18 sty 2012 9:23:43 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle4
|
Re: gazety / magazyny z Amazonu w Calibre
Dzięki serdeczne, Wszystko działa bez zarzutu, jest ok.
Co prawda miałem problem z PID (ciągle nie wiem jak go zdobyć), ale działa na SN.
|
20 sty 2012 0:06:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|