|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 23 lis 2024 16:45:00
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Jak zmienić ustawienia metadanych w Calibre?
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
Dołączył(a): 21 gru 2010 14:42:07 Posty: 16 Lokalizacja: Germany
eCzytnik: Sony PRS-T1, Sony PRS-505, K4, iPad
|
Jak zmienić ustawienia metadanych w Calibre?
Witam wszystkich serdecznie i zwracam się z pytaniem. Czy ktoś z forumowiczów orientuje się, czy jest możliwość w ustawieniach Calibre, w oknie edycjii metadanych zamiany miejscami dwóch pierwszych pozycji, tzn. żeby najpierw było nazwisko autora, a jako drugi tytuł książki. Nie chodzi mi o zamianę nazwiska z tytułem w edytowanej książce, ale właśnie w ustawieniach. Calibre służy mi tylko do edycjii metadanych, oraz konwersji formatów, a książki kataloguję sobie po swojemu (tzn. nie w Calibre) i odpowiadałoby mi bardziej, gdyby najpierw był autor, a potem tytuł.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
|
27 kwi 2012 0:29:10 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle Classic
|
Re: Jak zmienić ustawienia metadanych w Calibre?
Tzn., chcesz uzyskać, aby zapisany plik z książką był w formacie: Autor - Tytuł, a nie Tytuł - Autor, tak?
Jeżeli tak, to Preferencje -> Zapisuje książki na dysk i w okienku ustawiasz: {author_sort} - {title}. Książki zapisujesz w docelowym miejscu poprzez przycisk "Zapisz na dysku"..
Jeżeli nie chodziło o to, to niestety nie wiem o co ;p Żeby fizycznie okienko formularza tytułu książki było zamienione z okienkiem autora?
|
27 kwi 2012 1:50:12 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 21 gru 2010 14:42:07 Posty: 16 Lokalizacja: Germany
eCzytnik: Sony PRS-T1, Sony PRS-505, K4, iPad
|
Re: Jak zmienić ustawienia metadanych w Calibre?
Dokładnie o to mi chodzi Autor - Tytuł
Oraz o to żeby zamienić te dwa okienka.
Z tym zapisywaniem, to jest jakiś pomysł, ale nie do końca mi odpowiada, bo książki przenoszę po "obróbce" do różnych miejsc, więc każdorazowe wyszukiwanie itp. Ale jest to pewne rozwiązanie. Dzięki.
|
27 kwi 2012 4:52:56 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|