|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 21 lis 2024 21:17:50
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Onyx A62S - nie reaguje nawet na reset.
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Onyx A62S
|
Onyx A62S - nie reaguje nawet na reset.
Cześć,
posiadam czytnik Onyx A62S. Ostatnio nie udało mi się go uruchomić. Zgodnie z jedną z rad pracownika Onyx'a zamieszczonej na forum - podłączyłem czytnik do ładowania, wcisnąłem reset i uruchomiłem go za jakiś czas. Po uruchomieniu działał, ale jak go wyłączyłem i próbowałem ponownie uruchomić - przestał. Sprawdzałem dziś baterię na porządnej ładowarce mikroprocesorowej i była "przeładowana" więc rozładowałem ją i naładowałem raz jeszcze - jak to wypada robić z bateriami polimerowymi. Ale czytnik dalej się nie uruchamia - czy ktoś ma pomysł co mogę sprawdzić?! co może być przyczyną?!
Czym jest tak właściwie ten reset?! co on robi z baterią?
Pozdrawiam
|
13 sty 2015 14:23:41 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Nook ST, PB 613
|
Re: Onyx A62S - nie reaguje nawet na reset.
Reset z baterią nic nie robi, tylko resetuje oprogramowanie i ewentualnie czyści pamięć. Jeśli sprawdzałeś baterie ładowarka to znaczy, że ją wyjąłeś a skoro tak to podłącz czytnik do ładowania bez baterii. Bardzo możliwe, że padł układ odpowiedzialny za ładowanie właśnie.
|
15 sty 2015 18:21:21 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Onyx A62S
|
Cześć, Czyli rozumiem że jak podłączę go bez ładowarki do baterii to wyłączy tryb ładowania i zobaczymy czy nie jest uszkodzony?! ale skoro naładowałem baterię "zewnętrznie" przez profesjonalną ładowarkę to raczej czytnik powinien z nią działać... troszkę nie trzyma się to kupy Pozdrawiam Mateusz
|
20 sty 2015 16:44:34 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Pamiętam, że w starszych modelach, przy tego rodzaju kłopotach, czasem pomagało samo odpięcie baterii i po odczekaniu kilkudziesięciu sekund, ponowne przypięcie.
_________________ W też
|
20 sty 2015 20:01:50 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|