Re: Soft BOOX I62 Espresso w wersji 1.8 z 23.03.2013 r.
Zainstalowałem, używam.
Zaznacze na wstępie że chmury i www. nie uzywam i uzywać nie będe ... ale to kwestia osobnicza, jak mniemam...
Sortowanie plików
po nazwie w katalogach karty SD działa bez zarzutu - czyli można ustawić kolejność wyświetlania plików czy folderów po
nazwie a nie z danych meta, a czytnik ten fakt zapamiętuje - i zaczyna od A a nie gdzies od środka... rzecz bardzo wazna , aczkolwiek tyko dla szczególnej kategorii czytelników...
Takich którym treść metadanych mocno w parade wchodzi ... I tu juz rozwijać tematu nie będę bo to temat na osobny poemat się robi ... ...Niestety, lista "ostatnio czytanych " pobiera dane z metadanych i tego zmienić nie mozna.Ale to w sumie bzdurny i mały mankament. Większy - w FBR plik otwiera sie domyślnie w trybie pełnoekranowym. Nie jest to upierdliwe - a raczej jest - ale tylko obecnie irytuje, nie zniechęca Ale jeśli się to przestawi to potem już pamieta że dolną belkę ma pokazywać, dla danego pliku oczywiście. Przywrócono ikonę baterii w FBReaderze, za co dzięki, choć moje do niej zaufanie nadal gór nie przenosi...
Ergo: naprawiono sporo. Jeśli jeszcze okaże się że czytnik nie zżera baterii w oczach - o czym sie dowiem za kilka dni, mając na uwadze moją szybkość przyswajania lektury - to jak dla mnie bardo duży postęp. Nie na "6" ani na "5" ale na "+4" z cała pewnością. Wreszcie przypomina to soft a nie jak dotąd kiepskie wprawki początkującego programisty....
I to piszę ja, Fraktal, czołowy szyderca i prześmiewca Onyxa. Mam nadzieję że sie nie zawiodę ( battery drying ? )
Wiarę trza mieć, Wiarę ! - jako pisał Poeta - i twardą dupę ...