[NST] Synchronizacja home i library
Witam mam cykl 6-cio tomowy (Pieśń lodu i ognia) pdfy. Skonwertowałem całkiem przyzwoicie do ePUB i nurtuje mnie pewien problem. 1 część otwarta w library synchronizuje się w home, tzn po zamknięciu książki w library i przejśćia do home pokazuje zmianę strony, to samo jest z ikonką książki na górze i vice versa: zapamiętuje stan strony gdy wchodzę z katalogu library. Tak samo mam z 3 i 4 częścią. Ale w 2, 5 i 6 części jest tak, że np. wchodzę w home w książkę (czyli cały czas jest tu mowa o opcji reading now) powiedzmy kończe na 18 stronie przechodząc w library. W library kończe na 24 stronie, wracam do home (widnieje nadal 18 strona
), otwieram książkę a tam pojawia się 1. strona i napis in another nook (cos tam cos tam) sync to furthest.... bla bla... do 18 strony. A teraz uwaga: otwieram z powrotem w library i jestem na 24 stronie, poza tym zakładki itd tez dzialaja oddzielnie. Prosciej mówiąc jest tak jakbym otwierał dwie różne książki korzystając z tych dwóch opcji które powinne tak jak np. w części 1 synchornizować się na bierząco. mam nadzieję że wiadomo o co chodzi
Teraz pytanie: co jest tego przyczyną, że niektóre książki się niesynchronizują w opcjach.
EDIT: ok! znalazłem właśnie coś takiego:
http://cmikavac.net/2012/06/22/nook-sim ... -book-fix/faktycznie aktualizowałem software, wykonam ww. polecenia mam nadzieję że będzie działać poprawnie, ale jeżeli ktoś coś więcej wie, proszę o napisanie
EDIT2: Przeglądam różne fora/komentarze i faktycznie problem pojawia się po aktualizacji