|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 lis 2024 14:18:21
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
usunięcie autoryzacji czytnika w Adobe digital editions
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: iriver story hd
|
usunięcie autoryzacji czytnika w Adobe digital editions
Witam, mam problem z którym sobie nie mogę poradzić i proszę o pomoc.
Kupiłem onyx boox, kupiłem książkę zabezpieczoną ADE, zainstalowałem program adobe digital editions, zarejesterowałem się na stronie adobe, autoryzowałem komputer, podłączyłem czytnik i wyskoczyło okienko "czy autoryzować czytnik", kiknąłem "tak", skopiowałem książkę na czytnik i wszystko działało elegancko.
Teraz sprzedałem onyx boox i kupiłem iriver story hd. Podłączam do otwartego adobe digital editions i... pokazuje mi się iriver, mogę przeglądać jego pamięć z poziomu programu ADE. Problem w tym, że nie pyta czy autoryzować czytnik, a poprzednia książka i inna świeżo kupiona nie chce działać na iriverze.
Proszę o pomoc. Jak usunąć booxa z pamięci adobe digital editions żeby zapytał czy autoryzować irivera.
pozdrawiam
|
09 lip 2012 4:44:23 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 13 cze 2008 14:47:02 Posty: 2836 Lokalizacja: Gdańsk
eCzytnik: kindle
|
Re: usunięcie autoryzacji czytnika w Adobe digital editions
Boox nie powinien wadzić, bo limit DRM ADE to 6 urządzeń. Może ten iriver już wcześniej został przypisany do innego konta?
_________________ Porównywarka cen ebooków
|
15 lip 2012 16:30:31 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: iriver story hd
|
Iriver z którym mam problem to urządzenie zupełnie nowe. Nie ma więc możliwości aby był przypisany do innego konta.
Problem nadal aktualny więc proszę o dalszą pomoc..
|
19 lip 2012 22:51:26 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 09 lis 2009 20:20:04 Posty: 1433 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: inkBOOK Onyx
|
Pamiętam, że jak się podłącza nowe urządzenie i ADE pyta o autoryzację, to tam u dołu okienka jest miejsce na "ptaszek" i pytanie w rodzaju "don't ask again..." - może ta opcja jest włączona?
Tak czy owak, jeśli czytnik jest podłączony i w ADE wyświetla się jego ikonka - możemy go kliknąć (pokazują się książki na czytniku), to u dołu okna ADE, z lewej jest mały przycisk "Options". W nim są dwie opcje: "New Bookshelf" i "Activate Device" - może ta druga zadziała?
_________________ W też
|
20 lip 2012 21:42:55 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|