|
Vortal •
Zarejestruj •
FAQ
• Zaloguj
|
|
|
Teraz jest 22 gru 2024 21:44:02
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Wgrywanie plikow na Kindla przez WiFi w sieci lokalnej.
Autor |
Wiadomość |
Użytkownik
eCzytnik: Kindle
|
Wgrywanie plikow na Kindla przez WiFi w sieci lokalnej.
Witam, mam pytanie: Czy za pomocą WiFi można wgrywać pliki na Kindla? Tzn. tak jak sie to robi w sieci domowej - gdy chce wgrac plik na laptopa, klikam w otoczenie sieciowe na stacjonarnym, otwieram udostepniony folder i widze pliki ktore mam na laptopie. Czy istnieje podobna mozliwosc z Kindlem? Dodam ze bez problemu polaczylem sie z siecia bezprzewodowa, router widzi Kindla i przypisuje mu adres IP, na czytniku dziala internet - ale zaden z naszych komputerow nie widzi kindla w otoczeniu sieciowym.
Jesli ktos ma jakis pomysl jak to zrobic, badz wie z cala pewnoscia ze zrobic sie tego nie da bede wdzieczny za info.
|
27 mar 2011 22:19:23 |
|
|
Admin
Dołączył(a): 11 lip 2007 19:38:54 Posty: 3266 Lokalizacja: Kraków
eCzytnik: eClicto, iPad, K3 WiFi, K4
|
Re: Wgrywanie plikow na Kindla przez WiFi w sieci lokalnej.
Jak to napisał NiLuJe na MR: usbnetwork + sshfs.
27 mar 2011 22:55:15 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: był eClicto - jest Kindle 3 :)
|
Może i można wysłać bezpośrednio na Kindle, ale po co aż tak sobie komplikować sprawy? Wysyłasz plik mailem na TWOJ.LOGIN.@free.kindle.com i ściągasz go sobie przez wifi automatycznie. Musisz tylko na stronie Amazona dodać mail nadawcy do "zaufanych".
|
28 mar 2011 12:35:57 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle
|
Dla mnie to wlasnie jest skomplikowane... Poza tym, przy wysylaniu mailem zmienia rozeszenie, kasuje wlasciwosci plikow, co przy niemozliwosci organizacji plikow w folderach jest uciazliwe.
|
28 mar 2011 14:20:45 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 13 sty 2011 15:50:22 Posty: 294 Lokalizacja: Warszawa
eCzytnik: Kindle Keyboard i PaperWhite
|
Są dwa inne sposoby a) Calibre stawia serwer (samo), wchodzisz przeglądarką Kindle na serwer WWW w sieci lokalnej tworzony przez Calibre (ja tak robię) b) Dropbox - można wejść Kindle na swoje konto. Poszukaj , było w dyskusji na forum lub komentarzach Świat Czytników (nie pamiętam gdzie było). Tam jest jakiś detal, że trzeba (albo nie) używać adresu wersji mobile. Nie używam, więc nie wiem.
|
28 mar 2011 14:36:04 |
|
|
Użytkownik
eCzytnik: Kindle 3
|
Jeżeli Calibre stawia serwer, to podobny myk można zastosować używając przeglądarki Opera i jej wbudowanej funkcji - Unite. Stawia ona serwer, który można zabezpieczyć hasłem.
|
28 mar 2011 17:26:48 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|