ECTACO JetBook - nowy użytkownik i kilka pytań
Witam, jestem nowa na forum. Od wczoraj mam JetBooka i niestety już go muszę wymienić, ponieważ są problemy z uruchomieniem, włącza się i od razu automatycznie wyłącza. Mimo wszystko nie tracę nadziei, że nie wyrzuciłam w błoto 750 zł
Przed zakupem kilkakrotnie przeglądałam ten wątek i dzięki Waszym pozytywnym opiniom zdecydowałam się na zakup urządzenia. Mam jednak jescze kilka pytań, mam nadzieję, że zechcecie odpowiedzieć.
1. Jak właściwie włącza się do urządzenie i ile czasu zabiera załadowanie się menu? (pytanie głupie, ale wynika z mojego wadliwego sprzętu, który działał jak chciał i teraz już zgłupiałam całkiem)
2. Czy po aktualizacji oprogramowania na najnowszą wersję poprawiła się obsługa PDF? W starym oprogramowaniu jest z tymi plikami problem, żeby zmieściły się na jednej stronie muszą być wyświetlone malutką czcionką, przy zwiększeniu czcionki pojawiają się upierdliwe suwaczki, niektóre PDFy również "krzaczą", czy nowa wersja oprogramowania rozwiązała ten problem?
3. ponieważ urządzenie najlepiej radzi sobie z formatem .txt, za to .doc w ogóle nie czyta, na moim PC próbowałam przerobić .doc na .txt, na zasadzie "kopiuj wszystko"-"wklej wszystko". Na PC, w notatniku widziałam cały tekst (jako unicode) na JetBooko tylko kilka znaczków, jakby odwrócone literki. Natomiast książka ściągnięta już w formacie .txt wyświetlała się ślicznie. Co ja robię źle?
4. Czy po uaktualnieniu oprogramowania pliki w formacie .doc zapisane jeszcze raz na dysk jako .rtf będą czytelne?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Niestety, nie jestem osobą bardzo "techniczną" natomiast kocham książki, a JetBooka kupiłam, ponieważ czytanie z monitora koszmarnie męczy mi wzrok i boję się, że pogłębi mi wadę wzroku. Mam nadzieję, że JetBook, mimo mojego niefartownego z nim początku, jeszcze sprawi mi dużo radości.