Drodzy użytkownicy.
Dzień dobry (a właściwie dobry wieczór)
Na wstępie przepraszam, jeśli pisze w złym wątku, jestem tu nowy i słabo się poruszam.
Po drugie przepraszam, że mogę zadawać pytania noobowe. To dlatego, że jestem noobem a mojego PSR-900 posiadam zaledwie od kilkudziesięciu godzin.
Do problemu.
Jako noob zakupiłem PSR-900 i chociaz wydawało mi się, ze sporo na ten temat poczytałem (także na Waszym forum), zaskoczyła mnie jedna rzecz.
W plikach .txt i .doc nie ma polskich czcionek.
Z pdf'ami Soniak jakoś sobie radzi, chociaż zauważyłem, że czasem w dziwnych zupełnie miejscach zmienia krój czcionki (na kompie jest ok). Ale nie przy wszystkich pdf'ach i nie zawsze.
Poradziłem sobie z ksiązeczkami które mam w doc'ach - po prostu dtukuje je w PDF Creatot i mam pdf'a. Niestety, wydruk plików .txt w ten sposób przynosi opłakane rezultaty (formatowanie).
I moje noobowe pytanie:
Co trzeba zrobić, aby PRS-900 prawidłowo wyświetlał czcionki w formacie thx i doc?Widzę, iż piszecie tu na tematy spolszczenia czy "flashowanie". Niestety, nie wiem co to znaczy.
Bardzo proszę o wyrozumiałość i odpowiedź zrozumiałą dla laika.
Pozdrawiam
pszeor
P.S. Pytanie bonusowe - czy jeśli kupię sobie eBooka z empiku to bez problemów będe miał polskie czcionki? Przepraszam, jeśli to kolejne głupie pytanie, ale na prawdę nie wiem.