Autor |
Wiadomość |
Konto usuniete
|
jestem w trakcie czytania "Szantażu" Elizabeth Lowell
|
08 lis 2008 16:05:15 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 25 wrz 2008 0:32:13 Posty: 24 Lokalizacja: Szczecin/JastrzĂŞbie
|
Czytam aktualnie humorystyczną fantasy, polską i zagraniczną:
"Zadanie goblina" całkiem fajną książeczkę, dla rozluźnienia idealną oraz "Smocze gniazdo" R. Pawlaka, trzeci już tom lubianej przeze mnie serii o Pogodniku Trzeciej Kategorii...
Świetna lektura na ponure, pesymistyczne, listopadowe dni.
_________________ Om.art.pl - ręcznie malowane koszulki dla ludzi wyjątkowych...
|
08 lis 2008 19:08:58 |
|
|
Mod
|
Właśnie zacząłem cykl [url=http://biblioteka.eksiazki.org/index.php/Był_sobie_raz_na_zawsze_król]"Był sobie raz na zawsze król"[/url] T. H. White'a i - kurde - spodziewałem się czegoś poważniejszego. Jakkolwiek nie jest to rozczarowanie, to przeżyłem lekki szok z powodu nastawienia się na re-telling legend arturiańskich bardziej "na serio". Duża niespodzianka, ale i świetna zabawa! Seria powinna spodobać się zarówno fanom twórczości Pratchetta, jak i pani Rowling. Sam jestem ciekaw, jak się to wszystko dalej potoczy... z postaci: Merlin wymiata! A pomysł z życiem wstecz - genialny
Dodatkowo czytam, [url=http://biblioteka.eksiazki.org/index.php/Podnieść_Titanica]"Podnieść Titanica"[/url] Clive'a Cusslera - w ogóle nie jestem zwolennikiem tego typu literatury, ale od czasu do czasu porzebna jest jakaś odmiana. Inna sprawa, że ta książka mnie raczej do tego pisarza nie przekona... No, ale poczytamy, zobaczymy
09 lis 2008 2:05:26 |
|
|
Użytkownik
|
A ja zaczytuję się w jednym z moich ukochanych autorów:
Neal Stepheson - Cykl barokowy (aktualnie druga część pierwszego z trzech tomów) Żywe srebro.
To już nie jest fantastyka. To już jest pogranicze wszystkiego . Powieść historyczna, łotrzykowska, przygodowa, historia alteratywna itd. itp. Polecam wszystkim, nie tylko zwolennikom fantastyki. Literatura warta czytania.
W ogóle ten autor jest niesamowity. Z jednej strony "Zamieć" czyli cyberpunk na maksa, czy "Diamentowy wiek" takie hard s-f, że bardziej twarde chyba być nie może, a z drugiej "Cryptonomicon", wielowątkowe i wielopłaszczyznowe arcydzieło głównego nurtu (nie na darmo wydane w jednej serii z "Tęczą grawitacji" Pynchona).
|
09 lis 2008 22:41:16 |
|
|
Użytkownik
|
ja też właśnie "morduję" Pana Samochodzika...wspomnienia z lat dzieciństwa i nie tylko :> super
_________________ Nam nie ustać, krzyczeć i mówić przypada
Wzrastać, tworzyć szalenie wypada
Nam nie ugiąć się i walczyć prawdziwie
Wysiłek podjąć zuchwale i życzliwie
|
12 lis 2008 11:06:08 |
|
|
Użytkownik
|
Aktualnie czytam:
"Wicked!" Jilly Cooper, zmęczyłam się nią juz trochę, bo akcja rozciągnięta na 1008 stron (!) a żadnym dziełem literackim nie jest.
"Fotoamatorem być" Romana Burzyńskiego - świetna, znalazłam u dziadka, wydana w 78 więc trochę są do tyłu, ale wiele sztuczek, o których nie miałam pojęcia.
|
12 lis 2008 17:06:25 |
|
|
Użytkownik
|
Witam serdecznie.
Porzuciłam w połowie naukową "Boską Cząstkę" na rzecz Podróży z Herodotem Ryszarda Kapuścińskiego (pierwsza pozycja poprawnie i samodzielnie sformatowana dla PRS-505 )
|
12 lis 2008 18:27:32 |
|
|
Użytkownik
|
Ja w najblizszych dniach mam zamiar zaczac od poczatku "Wladce Pierscieni", cala trylogie, znowu.Czasami warto powrocic do czegos co sie czytalo pare lat wstecz. Pozatym skonczylam czytac ksiazke "Ogrod Leotty" F.Rivers, bardzo wzruszajac powieść.polecam
|
13 lis 2008 21:49:56 |
|
|
Konto usuniete
|
właśnie czytam "Wyspę" Victorii Hislop
|
14 lis 2008 12:00:56 |
|
|
yomen
|
Aktualnie "Światy honor" i "At all costs"
Szykują się "Królowa Niewolników" i "Cień Saganami"
A potem powrót do CS Forrestera:D
|
14 lis 2008 12:42:48 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 06 sie 2008 23:28:24 Posty: 18 Lokalizacja: DÂąbrowa GĂłrnicza
|
... cóż jakiś czas temu udało mi się dokończyć cykl `Trylogia Imperium` Raymond E. Feista napisany wraz z Janny Wurts. Wiele podobnych wątków znalazłem w książce C.J.Cherryh zatytuowanej `Region Węża` jednak akcja powieści osadzona jest w klimacie Sci-Fi.
... obecnie kończę właśnie [url=http://biblioteka.eksiazki.org/index.php/Saga_o_wojnie_światów]`Sagę o wojnie światów`[/url] oczywiście nie kogo innego jak Raymond E. Feist'a
16 lis 2008 17:20:27 |
|
|
Konto usuniete
|
Ja w tej chwili czytam "Dzikie labedzie:trzy gory Chin" Jung Chang,polecam rozmilowanym w tej tematyce.Nastepna bedzie "Predkosc" Dean Koontz, ma mnie wprowadzic w tworczosc tego autora.
|
16 lis 2008 17:50:07 |
|
|
Konto usuniete
|
Kilka dni temu przerwałem czytanie Reki Mistrza- S.Kinga niestety strasznie się zawiodłem, przy każdym kolejnym roździale myślałem no teraz pewnie ruszy wartka akcja,ale nie dalej nic. Może byłem nazbyt niecierpliwy; ale teraz na temat, aktualnie czytam Nekroskopa tom 1 tymi książkami byłem zafascynowany już 15lat temu dlatego z przyjemnością do nich powróciłem a jeszcze większą radość sprawiło mi to, że powstały kolejne tomy do 15.
|
17 lis 2008 12:59:06 |
|
|
Użytkownik
Dołączył(a): 24 sty 2008 13:50:10 Posty: 72 Lokalizacja: Irlandia
|
Rowniez polecam - to jedna z moich ulubionych ksiazek. A sama obecnie wgryzam sie w druga czesc Helikonii - Lato Helikonii Aldissa. I powoli nabieram respektu dla tego autora. A pomyslec ze kiedys zupelnie go nie trawilam...
_________________ _______________________________________________________
“One of the great things about books is sometimes there are some fantastic pictures"
George W. Bush
|
17 lis 2008 13:52:56 |
|
|
Konto usuniete
|
teraz czytam "Niespodziewany powrót" Penny Jordan
|
17 lis 2008 21:37:04 |
|
|