Teraz jest 16 paź 2018 16:59:59




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Aura HD i tłumaczenie słówek 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 20 paź 2014 13:35:47
Posty: 4
eCzytnik: Kindle Touch
Post Aura HD i tłumaczenie słówek
Zastanawiam się nad kupnem czytnika Aura HD.

Jednym z ważnych kryteriów jest dla mnie łatwość tłumaczenia słów w księgach spisanych w mowie cudzoziemskiej.
W moim leciwym już Kindle Touch muszę upatrzone słowo przygwoździć paluchem, przytrzymać i... już!
Dorwałem dzisiaj instrukcję Aury i prawdę powiedziawszy brzmi procedura brzmi nieciekawie:
Cytuj:
To translate a word into different languages:
1. In your book, press and hold the word you’d like to translate.
2. Release your finger from the page.
3. Tap the Dictionary icon.
4. Tap Translation Dictionary.
5. Tap the drop-down arrow at the top of the screen.
6. Select the language that you’d like the translation for.

Niewiarygodne: 5 pacnięć zamiast jednego!
No i właśnie jako człowiekowi małej wiary trudno mi uwierzyć że to musi być takie skomplikowane.

Pytania do posiadaczy czytnika:
Czy można skonfigurować Aurę tak, aby tłumaczenie uzyskać jednym klepnięciem?
Jeżeli odpowiedź na powyższe pytanie brzmi nie, to czy istnieje taka możliwość przy wykorzystaniu alternatywnych wersji oprogramowania?


27 paź 2014 21:21:42
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 21 lut 2014 22:04:36
Posty: 124
eCzytnik: Kindle Oasis 2, Pocketbook Inkpad 3
Post Re: Aura HD i tłumaczenie słówek
Nie wiem jak na alternatywnym oprogramowaniu ale na normalnym tak to skomplikowane nie jest. Trzymasz palcem na słowie którego chcesz wyświetlić definicje, wyświetla się definicja słowa i przy wyświetleniu definicji w dolnym rogu jest możliwość zmienienia słownika np na niemiecko-angielski. Czy można ustawić domyślnie żeby się otwierał słownik niemiecko-ang nie wiem, nie znalazłem takiej opcji, na pewno wyjściem jest podmiana nazw słowników słownik niemiecki podmienić nazwę na niemiecko-ang a niemiecko-ang podmienić na niemiecki (język niemiecki jest tu przykładem można tak zrobić z innymi językami).


29 paź 2014 13:32:30
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 20 paź 2014 13:35:47
Posty: 4
eCzytnik: Kindle Touch
Post Re: Aura HD i tłumaczenie słówek
Dzięki za odpowiedź!

To brzmi znacznie lepiej :-)


30 paź 2014 12:10:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: