Teraz jest 25 wrz 2018 11:56:46




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
M92 problem z czytaniem epub z DRM i kwestia czcionek w pdf 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 01 sie 2013 9:28:42
Posty: 4
eCzytnik: M92
Post M92 problem z czytaniem epub z DRM i kwestia czcionek w pdf
Witam,

czy ktoś spotkał się z takimi problemami i może wie, jak je rozwiązać?

1. Od niedawna zacząłem używać M92. Kupiłem kilka książek epub z ADE DRM. Po przeczytaniu kilku opinii na tym forum postanowiłem sprawdzić, jak wyglądają te książki w programie Cool Reader (domyślnie mam ustawioną przeglądarkę PDF). Książki dają się czytać w przeglądarce PDF, jednak przełączenie na FBReader czy Cool Reader sprawia, że nie mogę tych książek otworzyć. Powrót do ustawienia "przeglądarka PDF" znów umożliwia czytanie.

2. Chcę otworzyć plik pdf (tutaj ten plik http://www.imf.org/external/pubs/ft/wp/2013/wp13167.pdf) i niestety jakakolwiek próba dostosowania go tak, aby dało się czytać, kończy się niepowodzeniem (dziwne czcionki, dziwne wielkości liter).

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i liczę na pomoc. Dziękuję.


01 sie 2013 9:49:33
Zobacz profil
SwiatCzytnikow.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2010 11:00:21
Posty: 1857
eCzytnik: kindle, onyx, nook, kobo, pb, ipad
Post Re: M92 problem z czytaniem epub z DRM i kwestia czcionek w
ad 1. książki z Adobe DRM da się tylko otworzyć w Adobe Readerze czyli standardowej aplikacji . Oczywiście opcją jest po prostu zdjęcie DRM przy pomocy Calibre i odpowiedniej wtyczki - wtedy masz zwykłego epuba którego przeczytasz w każdej aplikacji.

http://swiatczytnikow.pl/jak-czytac-e-b ... 30-sekund/
https://apprenticealf.wordpress.com/

_________________
http://swiatczytnikow.pl (dawniej: Świat Kindle)
http://ebooki.swiatczytnikow.pl - (prawie) wszystkie polskie e-booki w jednym miejscu, czyli porównywarka ofert księgarni.


01 sie 2013 13:34:45
Zobacz profil WWW
Użytkownik

Dołączył(a): 01 sie 2013 9:28:42
Posty: 4
eCzytnik: M92
Post Re: M92 problem z czytaniem epub z DRM i kwestia czcionek w
Vroo

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Udało się zainstalować i działa. Muszę się jeszcze tylko nauczyć poprawnie poustawiać program Calibre, ale to inna bajka.
Pozdrawiam


01 sie 2013 16:33:09
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
cron