Teraz jest 16 paź 2018 23:20:26




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Paperwhite 1 i słownik Duden 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 18 lip 2012 12:07:55
Posty: 13
Lokalizacja: Łódź
eCzytnik: Kindle PW3
Post Paperwhite 1 i słownik Duden
Mam problem z zainstalowaniem standardowego słownika niemiecko-niemieckiego Duden w PPW1 (soft 5.6.1.1).
Chodzi o słownik dostępny standardowo od Amazona: Duden Deutsches Universalwörterbuch.

Ze strony Amazona wybieram go i wysyłam na kindla.
Słownik instaluje się na kindlu i widać go w kolekcji Słowniki (Dictionaries).
Jednak nie jest dostępny w książkach mimo, że mają ustawiony język niemiecki (spr. w Calibre).
Wchodząc w Ustawienia Device options / Language and Dictionaries / Dictionaries
znajduję tylko dwa słowniki: angielski i francuski. Żadnego niemieckiego nie widać.

Co zrobić, żeby kindle go zobaczył?

Jarek


20 wrz 2015 11:48:21
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 18 lip 2012 12:07:55
Posty: 13
Lokalizacja: Łódź
eCzytnik: Kindle PW3
Post Re: Paperwhite 1 i słownik Duden
Rzecz w tym że jest to słownik dostępny "z przydziału" na każdym kocie kindlowym.
Sam słownik można otworzyć na kindlu i widzi się kolejne hasła, więc raczej DRM nie ma.
Problem występuje na kindlu żony - ja w ramach testu ściągnąłem ten słownik ze swojego
konta na własny PW3 i na tych samych książkach u mnie wszystko jest OK.

No i nie wiem, o co chodzi.

Jarek


20 wrz 2015 14:54:46
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 18 lip 2012 12:07:55
Posty: 13
Lokalizacja: Łódź
eCzytnik: Kindle PW3
Post Re: Paperwhite 1 i słownik Duden
Najpierw wszedłem na konto Amazon z którym związany jest czytnik i wskazując słownik wybrałem opcję Deliver, czyli wysłałem go przez wifi.
Nie zadziałało: słownik jest w kolekcji Dictionaries (i tam można go otworzyć) ale nie ma go na liście dostępnych słowników.
Skasowałem więc słownik z czytnika i z tego samego konta pobrałem słownik na dysk w komputerze, dołączyłem kindla kablem usb i wgrałem słownik.
Efekt ten sam.
Ponieważ podczas pobierania należy wskazać, na który czytnik go pobieram zakładam, że pobieram właściwą wersję słownika.

Cały problem jest z czytnikiem żony.
Przeprowadziłem tę samą procedurę na swoim PW3 (oczywiście już ze swojego konta) i z tą samą książką wszystko działa OK.

Wieczorem spróbuję z przywracaniem ustawień fabrycznych.

EDIT:
Po przywróceniu ustawień fabrycznych problem zniknął.
Dziękuję za pomoc.


22 wrz 2015 7:32:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: