Teraz jest 16 paź 2018 23:54:47




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
[K 3] Nie działa moduł 3g 
Autor Wiadomość
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post [K 3] Nie działa moduł 3g
Witam

Mam K3 3g i od paru dni problem

Wyłączyłem moduł sieci ok 15-20 grudnia a by nie czerpał baterii
Włączyłem go ponownie po świętach i od tego czasu nie działa moduł 3g
sieć wi-fi działa , wyszukuje loguje się jest ok

Dzisiaj napisałem do Amazonu i po 10-15 min zadzwonił pan a BOKu i przeszło godzinę próbowaliśmy coś z tym zrobić
Niestety nic się nie dało zrobić ani resety ani sprawdzanie czy coś jest włączone czy wyłączone
Nawet Pan polecił mi sprawdzenie dostępnych operatorów poprzez wciśnięcie i przytrzymanie Alt i następnie " e q q " a nawet alt i " y q q " gdzie jest sprawdzenie modemu i innych parametrów transmisji

Powiedział abym próbował wile razy go zresetować i jak to nic nie da to oni sami do mnie zadzwonią

Czy ktoś miał podobny problem? , nadmieniam że po za tym nic innego się nie dzieje ani też nie dział żadnych upadków i tym podobnych przygód
Miasto Wawa więc zasięg sieci jest

Drugie pytanie czy jeśli zresetuje go do ustawień fabrycznych to wszystkie moje książki się skasują? jeśli tak to czy przez Calibre mogę zrobić kopie zapasową?

Pozdrawiam Adam


Ostatnio edytowano 06 sty 2011 23:49:47 przez rumcajs1, łącznie edytowano 1 raz



03 sty 2011 17:57:54
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 lip 2010 15:32:53
Posty: 206
Lokalizacja: Olsztyn
eCzytnik: prs-300 sony, kindle 3 3G
Post Re: Problem z K3 i 3G
Przepraszam za być może głupie pytanie , ale czy próbowałeś go wyłączyć ?
Co do kopii to nie lepiej po prostu skopiować zawartość pamięci (katalogu documents) ?


03 sty 2011 18:23:45
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G
Co do kopii to faktycznie nie pomyślałem że przecież to można zrobić

Za to co do pierwszego to właśnie cały czas to robię wyłączam i włączam aby się zalogował
Nawet zauważyłem ze jak by chciał się do Orange logować ale to nic nie daje wskaźnika 3G i mocy sygnału nie ma :(


03 sty 2011 18:33:38
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sie 2010 15:50:11
Posty: 523
Lokalizacja: Warszawa
eCzytnik: Kindle Paperwhite, iPhone 5
Post Re: Problem z K3 i 3G
Jesli masz poprzednia wersje softu to mozesz sprobowac updateowac, ale z twojego opisu wyglada to na wadliwy modul 3g i pewnie bez reklamacji sie nie obedzie


03 sty 2011 18:44:12
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 lip 2010 15:32:53
Posty: 206
Lokalizacja: Olsztyn
eCzytnik: prs-300 sony, kindle 3 3G
Post Re: Problem z K3 i 3G
myślę ,że warto spróbować pełnego resetu jak radzi support amazona


03 sty 2011 19:07:07
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G
Ja też tak sobie myślę czy to nie padł moduł 3G ( oby nie buuuuuu )

Zastanawiam się też czy to nie przypadek ale po świętach zamówiłem w Amazonie K3 z wi-fi przesyłka ok 20 stycznia i czy przypadkiem nie wyłączyli mi pierwszego ale mówię może to tylko przypadek

Jak nic nie da rady w ciągu 2 dni to spróbuje zrobić reset do ustawień fabrycznych

Obecny Soft 3.0.3

Pozdrawiam
Adam


03 sty 2011 19:13:04
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 29 sie 2010 21:39:42
Posty: 37
eCzytnik: Kindle 3!
Post Re: Problem z K3 i 3G
a próbowałeś logowania do 3g w innej lokalizacji?? Może się zrobiła tymczasowa dziura w zasięgu 3g w lokalizacji w której jesteś??


03 sty 2011 20:22:11
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G
Próbowałem dzisiaj jeździłem po Wawie i nic:( głuchy jak pień tylko wi-fi wykrywa, próbowałem wchodzić na sklep Amazona i tylko przez wi-fi próbuje czuje się tak jak bym miał wersje wi-fi a nie 3G a wcześniej było tak fajnie:)


03 sty 2011 20:35:14
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G
Zrobiłem dzisiaj twardy reset i niestety ale nic to nie dało widać chyba że to moduł 3g padł

Jutro zadzwonię do Amazonu co z tym dalej zrobić

Pozdrawiam


05 sty 2011 1:14:17
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G
Witam
Właśnie przed chwilą mój K3 powstał z umarłych, nie do końca wiem co było przyczyną ale myślę że oni mieli problem jakiś albo było coś nie tak z rejestracją czytnika ( ale od połowy września nie miałem z nim żadnych problemów )

Zrobiłem twardy reset i od tego czasu czyli od wczoraj nic nie robiłem tylko poczytałem w necie co możne być powodem
Udało mi się jedynie ustalić żeby spróbować go zalogować po kolei do każdej sieci czyli ręcznie
No i zaczął działać u mnie w sieci Orange 2G a potem zarejestrowałem go w Amazonie powtórnie i spróbowałem prze logować do Orange 3G...
....
i ruszył śmiga jak młody Bóg
A już nawet Skype doładowałem żeby moc jutro do nich zadzwonić:)
Pozdrawiam
Adam
p.s.
ale się ciesze że gadźecik jest ok:)


06 sty 2011 23:48:19
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 07 sty 2011 10:55:03
Posty: 1
eCzytnik: Kindle 3 3g
Post Re: Problem z K3 i 3G ( udało się działa )
A ja z ciekawości poproszę o informację w jaki sposób wybierał Pan manualnie sieć? Czy to ten skrót alt + e q q ? Jesli tak to proszę o rozwinięcie jak go wykonac bo zwyczajne przytrzymanie alta i wpisanie tych liter u mnie nie dziala ;/


07 sty 2011 12:31:00
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G ( udało się działa )
Oczywiście już podaje ale jeśli nic się nie dzieje to lepiej tam nie grzebać bo jak by nie patrzeć jest to komórka z przyporządkowaną karta sim
wiadomo najpierw przycisk " home " aby byc w glownym katalogu potem " menu " potem " settings " a tam nacisnac i przytrzymac " alt " a druga reka " e q q " i jak sie pojawi okno dialogowe to wybrac "ok" i poczekac az przeskanuje sieć jest jeszce jedna ciekawa funkcja monitor sieci tez procedura ta sama tylko na koncu " y q q "

Pozdrawiam Adam


07 sty 2011 15:50:01
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 19 sty 2011 13:38:31
Posty: 3
eCzytnik: kindle3
Post Re: Problem z K3 i 3G ( udało się działa )
witam,

od wczoraj jestem właścicielem kindle 3G
zaraz po rozpakowaniu 3g śmigało aż miło - po powrocie do domu podłączyłem się pod WifI i wszystko cacy
ale zdziwiło mnie (przed podłączeniem do Wifi) brak zasięgu 3g - wiec zabrałem sprzęt do roboty gdzie dzień wcześniej wszystko było ok. No niestety jak nie było 3G tak i nie ma - restart zwykły, reset do ustawień domyślnych, bateria naładowana - 3G nie żyje.
Używałem tych klawiszowych sposobów na wyszukiwanie sieci - wyszukuje wszystkich dostawców (Orange, Era, Plus).

Jak długo to może potrwać ? :zakrecony:

przeglądam log ze skrótu "yqq" i jedyny erroer jaki jest to:

GMM Attach Error: Illegal MS

reszta jest albo : not available albo no error


19 sty 2011 13:47:06
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 sty 2010 21:22:52
Posty: 41
Lokalizacja: Najbardziej zas..ne miasto w Polsce
eCzytnik: Kindle 3
Post Re: Problem z K3 i 3G ( udało się działa )
Do Wiejak

Spróbuj jak już wyszuka ci tych dostawców zalogować się do któregoś ręcznie,
ja zaczynałem od 2g w Orange a potem zmieniałem znowu ręcznie na 3g w Orange i teraz np. dzisiaj w domu zalogowałem się do sieci wifi i było ok ale jak bylem na mieście to zauważyłem ze sam przeskoczył na poprzedniego ustawionego operatora czyli 3g w plusie i śmiga

Nie wiem ale wydaje misie ze to możne być coś z naszymi dostawcami

Pozdrawiam


19 sty 2011 14:12:26
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 19 sty 2011 13:38:31
Posty: 3
eCzytnik: kindle3
Post Re: Problem z K3 i 3G ( udało się działa )
czy po wyborze sieci ile muszę czekać aby sprawdzić czy działa ?
muszę resetować po wyborze operatora ?


19 sty 2011 14:17:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: