Re: Który model PocketBook-a
O ile mi wiadomo, to każdy PocketBook, z dotykowym ekranem i firmware w wersji 5, posiada obsługę Dropboxa. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę. Mam nadzieję, że nie

A jeśli chodzi o synchronizację, to wgrałem przed chwilą na dysk sieciowy dwie książki w podkatalogach i taka sama struktura odwzorowała się w czytniku. Domyślnie lokalizacja jest w pamięci czytnika, w katalogu Dropbox for PocketBook (można to zmienić, również skierować na kartę). W chmurze natomiast pliki muszą się znajdować w katalogu Aplikacje/Dropbox PocketBook. Nie używam co dzień Dropboxa, ale mam wrażenie, że o to Ci chodzi, co opisałem.
Do pierwszych PocketBooków (na razie modele PB 626) trafiła też właśnie uruchomiona chmura (
http://cyfranek.booklikes.com/post/1295 ... -czytnikow). Ona z kolei powinna obsługiwać kolekcje (np. tworzone w czytniku). Ale chyba na razie nie bardzo to funkcjonuje. Może też wprowadzą katalogi jak w Dropboksie. Tak tylko gdybam. Stąpając twardo po ziemi, Dropbox działa jak opisałem wyżej.
Jeśli masz jakieś pytania, to dawaj.