Teraz jest 23 lut 2018 19:35:18




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
[rozwiązany] Wiecznie wiszące A60 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 15 paź 2012 17:57:27
Posty: 14
eCzytnik: Onyx X60, Onyx A60
Post [rozwiązany] Wiecznie wiszące A60
Witam.
Mam ja sobie czytnik A60, czytnik ma miesiąc.
Dwa dni temu nie chciał się włączyć - uruchamiał się póki nie puściłem przycisku. W końcu się uruchomił, ale potrzebował do tego podpięcia do ładowania (bateria nie była wyczerpana, miała około 50%). Po uruchomieniu działał do wczoraj (nie wyłączałem go, jedynie wygaszałem) - przestał reagować na cokolwiek a na ekranie widziałem tekst ostatniej strony. Podpiąłem go do ładowania - dioda zaświeciła i nic poza tym się nie stało, podpiąłem do komputera - wykonał wszystkie wciśnięte przeze mnie kombinacje
klawiszy dnia wcześniejszego i wyświetlił monit czy chcę go podpiąć do komputera.
Odpiąłem go i próbowałem wyłączyć - ekran zgasł, dioda świeciła całą noc.
Próbowałem go resetować, podpiętego do PC i do ładowarki, efekt jest taki, że się uruchomi, ale po 15 minutach (czas wyłączenia podczas bezczynności), próbuje się wyłączyć, czyści ekran i zapala diodę... i ona sobie tak świeci, i świeci, i świeci...
Sygnalizację zasilania mam (świeci mi się też przycisk OK), czytnik się w takim stanie nie włączy, muszę używać guziczka RESET, co ciekawe jak go zresetuję i się odpala pokazuje baterię na 0, 2 godziny temu jak go podpinałem pod ładowarkę też pokazywał 0...


P.S. Kontaktowałem się z serwisem, ale wymiana 2-3 maili na dzień to dla mnie za mało a tu pewnie częściej ludzie zaglądają.
P.S.2. Konto żony, proszę się nie dziwić, że piszę jako on :)


18 paź 2012 16:53:34
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 15 paź 2012 17:57:27
Posty: 14
eCzytnik: Onyx X60, Onyx A60
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Aktualizacja softu do 1.7 - wskaźnik baterii jest przekreślony - o co chodzi?
W opcjach zasilania mam stan baterii 0%, po pół godzinnym ładowaniu nadal, tej ładowarce starcza 2,5h żeby tą baterię na full naładować.
Po wyłączeniu widzę komunikat, że urządzenie jest OFF i świeci mi dioda nad przyciskiem OK.


18 paź 2012 18:38:18
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2012 15:16:41
Posty: 429
eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Padnięty czytnik :D jak mówiłem Lilith na dzisiejszym spotkaniu forumowym. :D

Wysyłka do serwisu - i nie kontaktuj się EMailem - ale Telefonicznie - jest dużo szybciej i sprawniej.

_________________
HP SLATE 2 - Viliv S10 Blade - GigaByte M912M - Boox i62 Espresso


18 paź 2012 22:13:50
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 15 paź 2012 17:57:27
Posty: 14
eCzytnik: Onyx X60, Onyx A60
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Poczekam na wypowiedź kogoś z firmy.


19 paź 2012 7:30:21
Zobacz profil
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Lilith napisał(a):
Odpiąłem go i próbowałem wyłączyć - ekran zgasł, dioda świeciła całą noc.
Próbowałem go resetować, podpiętego do PC i do ładowarki, efekt jest taki, że się uruchomi, ale po 15 minutach (czas wyłączenia podczas bezczynności), próbuje się wyłączyć, czyści ekran i zapala diodę... i ona sobie tak świeci, i świeci, i świeci...
To jest nieprawidłowe zachowanie - po wyłączeniu dioda ma zgasnąć.

Jeśli po kilkugodzinnym ładowaniu i wgraniu oprogramowania, sytuacja się nie zmienia - proszę ponowić zgłoszenie do serwisu.
Przy próbach, czy testach proszę wgrać oprogramowanie w wersji 1.5.1 z naszej strony (nowsze 1.7 jeszcze w testach).

Kontakt telefoniczny rzeczywiście jest szybszy - można od razu wykluczyć niektóre błędy/problemy.


19 paź 2012 17:39:55
Użytkownik

Dołączył(a): 15 paź 2012 17:57:27
Posty: 14
eCzytnik: Onyx X60, Onyx A60
Post Re: Wiecznie wiszące A60
No i stało się... samo się naprawiło? Cud, pany :)
Zostawiłem go na 3 dni, podpiąłem do ładowania... tadam, załadowało się i obecnie chodzi na baterii bez problemu.
Dziwne.


24 paź 2012 9:07:40
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2012 15:09:03
Posty: 135
eCzytnik: Kindle Paperwhite
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Lilith napisał(a):
No i stało się... samo się naprawiło? Cud, pany :)
Zostawiłem go na 3 dni, podpiąłem do ładowania... tadam, załadowało się i obecnie chodzi na baterii bez problemu.
Dziwne.

Moduł zasilania się zapewne w końcu zresetował. W PC wystarczy wyłączyć kabel z gniazdka, w laptopie wyjąć baterię. A tutaj - rozładować na maksa.


24 paź 2012 20:39:10
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 15 paź 2012 17:57:27
Posty: 14
eCzytnik: Onyx X60, Onyx A60
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Bardzo możliwe, myślałem o tym, ale nie wiedziałem, że to będzie tyle trwało :)
No nic, ważne, że działa, więc lektury ciąg dalszy.


29 paź 2012 11:34:38
Zobacz profil
Post Re: Wiecznie wiszące A60
Peri Noid napisał(a):
Moduł zasilania się zapewne w końcu zresetował. W PC wystarczy wyłączyć kabel z gniazdka, w laptopie wyjąć baterię. A tutaj - rozładować na maksa.
Tu też jest możliwość odpięcia baterii, ale to w porozumieniu z serwisem, jeśli zachodzi taka potrzeba. Dlatego zawsze zachęcam do kontaktu z serwisem w razie problemów.


29 paź 2012 14:08:15
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
cron