Teraz jest 18 sie 2018 11:47:36




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
[M92] szybkie zużywanie baterii bo uruchomieniu "chmury" 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 09 kwi 2012 10:34:05
Posty: 23
eCzytnik: onyx boox 60
Post [M92] szybkie zużywanie baterii bo uruchomieniu "chmury"
Zauważyłem szybkie zużywanie baterii po uruchomieniu i późniejszym zamknięciu chmury "dropboxa" w czytniku M92. W ciągu 48 godzin bateria zostaje rozładowana do "0" ze 100%. Czy ktoś może potwierdzić podobne zachowanie na swoim czytniku ?
Firmware: 1.7 20120927


10 lut 2013 14:50:00
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2012 15:16:41
Posty: 429
eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
Post Re: [M92] szybkie zużywanie baterii bo uruchomieniu "chmury"
Najprawdopodobniej Ci nie rozłączyło WiFi - a WiFi ma straszliwy pobór mocy.

_________________
HP SLATE 2 - Viliv S10 Blade - GigaByte M912M - Boox i62 Espresso


11 lut 2013 19:23:07
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 09 kwi 2012 10:34:05
Posty: 23
eCzytnik: onyx boox 60
Post Re: [M92] szybkie zużywanie baterii bo uruchomieniu "chmury"
Rhavir napisał(a):
Najprawdopodobniej Ci nie rozłączyło WiFi - a WiFi ma straszliwy pobór mocy.


Rozłączyło gdyż sprawdzałem w "registration table" access pointa.
Jakiś inny proces z tej chmury "ssie" baterię.


14 lut 2013 10:52:55
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 12 lut 2013 14:35:36
Posty: 23
eCzytnik: Onyx BOOX M92
Post Re: [M92] szybkie zużywanie baterii bo uruchomieniu "chmury"
Cześć,

Cytuj:
Jakiś inny proces z tej chmury "ssie" baterię.


Możesz to sprawdzić (użycie cpu i ram dla wylistowanych procesów), stwórz "plik.oar", wklej:

Kod:
#!/bin/sh
top -b -n5 > /media/flash/dump.txt


Scieżkę i parametry dostosuj ewentualnie dla swojego onyx'a, żeby nie przekierowało w eter. Skrypt możesz odpalić przez otfm (file manager) albo po prostu z domyślnej powłoki onyx'a, klikając.

PS.
Niestety trochę okrojone narzędzia w tym busybox'ie, mam nadzieję, że w twojej wersji fm działają poprawnie. Możesz też sprawdzić interfejsy sieciowe przez ifconfig/iwconfig, czy są wyłączone (dla wlan0).

A przy okazji - czy ma ktoś linka do działającego pterminal'a (dla m92) ?


14 lut 2013 16:40:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do:  
cron