Teraz jest 18 sie 2018 11:46:49




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
i62HD- błąd oprogramowania? 
Autor Wiadomość
Użytkownik

Dołączył(a): 08 kwi 2013 13:07:13
Posty: 2
eCzytnik: Onyx i62HD Angel Glow
Post i62HD- błąd oprogramowania?
Witam
Jestem posiadaczem i62HD od 2 miesięcy i do niedawna pracował jak należy. Razu pewnego się zawiesił, zamroził i dopiero reset mu pomógł, ale już nie działał płynnie. Pojawiło się nowe oprogramowanie, to je wgrałem. Teraz się nie wiesza, ale podczas kopiowania plików z kompa, czytnik się rozłącza (niczego nie mogę skopiować po kablu). Nie działają słowniki i synteza mowy. Gość z Arta Tech polecił format pamięci (formatowałem kilka razy), ale to nie pomogło. Co może być przyczyną i co można jeszcze zrobić? Czy odesłać na reklamację?


08 kwi 2013 13:28:59
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 04 lut 2013 21:05:21
Posty: 20
eCzytnik: i62 angel glow
Post Re: i62HD- błąd oprogramowania?
Cześć,

widzę że parę osób oglądało ten wątek, ale nikt nie napisał co zrobić. W każdym razie jeśli miałbyś korzystać z reklamacji, to może to wiesz, ale na wszelki wypadek polecam skorzystaj z darmowego kuriera Arta-tech (po kontakcie z nimi). Ja tak nie zrobiłem i zamiast 2 tygodni czekałem 1,5 miesiąca (opisałem w wątku o dziwnym ekranie ;).
Dowiedziałem się o kurierze o parę dni za późno...

Pozdrawiam

_________________
Onyx Boox Angel Glow (i62hd)


09 kwi 2013 8:24:02
Zobacz profil
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2012 15:16:41
Posty: 429
eCzytnik: Onyx Boox i62 Espresso, HP SLATE 2
Post Re: i62HD- błąd oprogramowania?
Rozłączanie najczęściej jest spowodowane wadami kabli lub portów USB.

Jeśli poprzednio Ci działało to możesz mieć uszkodzony czytnik.
Skontaktuj się bezpośrednio z serwisem ArtaTech - wyślą kuriera i czałość potrwa szybko.

_________________
HP SLATE 2 - Viliv S10 Blade - GigaByte M912M - Boox i62 Espresso


09 kwi 2013 20:19:04
Zobacz profil
Użytkownik

Dołączył(a): 08 kwi 2013 13:07:13
Posty: 2
eCzytnik: Onyx i62HD Angel Glow
Post Re: i62HD- błąd oprogramowania?
Witam
Problem rozwiązałem. Błąd przy kopiowaniu powodował ExtremeCopy, który mam zainstalowany. Na innym komputerze działało wszystko normalnie i kiedy go wyłączyłem i kopiowałem przez windowsowskie copy, nie było problemu. Jakimś sposobem synteza mowy zaczęła działać. Co do słowników, to testowałem na różne sposoby i do takich konkluzji doszedłem. Działają tylko te które mają pliki z rozszerzeniami: dict.dz, idx,
ifo. Te które mają "cdi", a nie mają "ifo" nie działają; tak samo nie działają te które mają plik "dict", zamiast "dict.dz". Nie wiem o co chodzi w tych rozszerzeniach, ale jest to pomieszanie z poplątaniem. Jak były w głównym katalogu "dicts" słowniki które nie działały, to słownik niczego nie wyszukiwał i się wywalał. Czy komuś, kto pobrał paczkę niezbędnika, działają sowniki polskie?


10 kwi 2013 15:10:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Skocz do: